петък, март 29, 2024

Клиентите на този месарски магазин никога няма да забравят случката, когато парче месо оживя пред очите им

Най-четени

Всеки хранителен магазин има витрина, в която има най-различни видове месо, от които клиентите могат да изберат това, което им е по вкуса. Предимството на тези витрини е, че месото там е по-прясно отколкото, ако го вземем от охладения или замразения щанд. Това, което е шокиращото е, че месото в тези витрини може да се окаже живо. Случката се развива в китайския град Гуанджоу, в магазин за месо. Месото, което е окачено на кука, започва да се мърда в конвулсии, а клиентите са удивени от случващото се. Разбира се, за невероятното явление има логично и разумно обяснение. Става въпрос за това, че когато месото наистина е прясно, а животното, от което е взето, е убито наскоро, може да се очаква, че нервните окончания все още са активни. Именно те са причината за тези движения на месото.

Мистериозна находка в Антарктида накара света да онемее, това, което откриха учените е доста любопитноПри изучаване на снимки от Антарктида от различни спътници, са били забелязани загадъчни обекти. Лед…Dec 4 2018vijti.com

Интересното в случая е, че от смъртта на животното са минали часове,
в които нервните окончания не са били активни,
но изведнъж се активизират.
И все пак, ако видите оживяващо месо в магазина,
не се стряскайте – това е нормална биологична реакция,
а и това значи, че месото наистина е прясно.

- Advertisement -

И още една интересна история, която обаче не е толкова зловеща и необяснима. И все пак е чудо с щастлив край.
Момче на 13 години от Алабама дойде в съзнание в момента, в който неговите родители бяха подписали документите за даряване на органите му и лекарите се готвеха да изключат животоподдържащите системи.
През март Трентън Маккинли получил тежка черепно-мозъчна травма, след като караваната, с която пътувал, се преобърнала и паднала върху главата му.
Лекарите казали на родителите на момчето, че той повече никога няма да дойде в съзнание, но органите му могат да помогнат на пет други деца, които се нуждаят от трансплантация.

Ден преди изключването на животоподдържащите системи Трентън започнал да идва в съзнание, пише Би Би Си.
При катастрофата, станала в град Мобайл, щата Алабама черепът на момчето бил счупен на седем места. По думите на майка му Трентън е претърпял седем операции, сърцето му спирало и бъбреците му отказвали.
В един момент момчето умряло на операционната маса.
То било в състояние на клинична смърт цели 15 минути. След това лекарите съобщили на майката, че дори и да оцелее, той никога няма да бъде нормален.

В интервю за телевизия CBS News майката Дженифър разказа, че е подписала съгласие за даряване на органи на сина й, след като научила, че това може да спаси живота на пет деца.
Ние дадохме съгласие и това означаваше, че ще поддържат живота на Трентън още известно време, така че органите му да могат да бъдат експлантирани, разказва жената.
На следващия ден те трябваше да направят последна енцефалограма на мозъка, за да изберат подходящото време за смъртта, но в този момент показателите на жизнено важните му органи тръгнаха нагоре и изследването беше отложено, обяснява тя.

Сега Трентън се възстановява бавно.
„Паднах върху бетона, а отгоре ми падна караваната, повече нищо не си спомням“, казва момчето.
Той продължава на има гърчове, предстои лекарите да възстановят половината от черепа му.
Трентън обаче вече говори и може да се ходи самостоятелно, може да чете и да решава математически задачи.
По думите на майка му това не е нищо друго освен истинско чудо.
Трентън разказва, че докато е бил в безсъзнание, е бил в рая.

„Вървях напред по открито поле – разказа Трентън за местно радио. – Това не може да се обясни по друг начин освен като божествено провидение“.
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди ражданеУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации