сряда, април 24, 2024

Японците са убедени: Всеки пръст е свързан с определени органи и на практика можем да се излекуваме от всичко

Най-четени

Японците имат богат опит в алтернативната медицина и са доста успешни в прилагането на своите методи.
Те смятат, че всеки пръст на ръката е свързан с два от жизненоважните човешки органи и чрез определени техники, можем да се излекуваме от всичко. Методът на лечение се нарича Джин Син Джютсу и помага на хората да балансират емоциите си.
Японците вярват, че ако емоциите и енергията са балансирани, това влияе благоприятно на здравето на човека.
Това, което се изисква, е да се приложи натиск върху пръста за от 3 до 5 минути.
Докато го правим, трябва да дишаме бавно и да бъдем концентрирани.
С кои храни не бива да се закусва: Рискувате здравето си, ако сутрин си похапвате нещата от следния списъкСпорът дали големите търговски вериги пробутват в Източна Европа по-некачествени храни, отколкото на…Jan 2 2019vijti.com

След като приключим е добре да помасажираме всички пръсти заедно. Ето и кой пръст за кои органи отговаря. Палецът отговаря за далака и стомаха.
ПОКАЗАЛЕЦЪТ Е ОТГОВОРЕН ЗА БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИЯ МЕХУР.
Средният пръст отговаря за черния дроб и жлъчката. Безименният пръст е свързан с дебелото черво и белите дробове, а кутрето – със сърцето и тънките черва. Като прилагаме този японски метод, можем да помогнем на органите си да функционират нормално.
Ето и как става всичко в детайли:
Палец – безпокойство и главоболие

Палецът е пряко свързан с безпокойството и депресиите, както и с работата на далака и стомаха. Ако страдате от чести главоболия и сте склонни към чести нервози, хванете палеца си с другата ръка и стиснете силно. Задръжте тази позиция около 3-5 минути, така ефектът върху мозъчната дейност ще е по-силен.
Показалец – разочарование и мускулни болки
Този пръст отговаря за проявите на страх и объркване, както и за работата на бъбреците. Учените в сферата на медицината са провели много проучвания, които са показали, че масажът на показалците има положителен ефект при заболявания на бъбреците. Помага и при мускулни и гръбначни болки.

- Advertisement -

Среден пръст – помощ при умора и гняв
Ако се чувствате уморени и раздразнени , стиснете здраво средния пръст и задръжте тази позиция в продължение на 3-5 минути. Така не само ще се отървете от негативните емоции, но и това ще има положителен ефект върху черния дроб. Упражнението помага и за намаляване на кръвното налягане и тревожността.
Безименен пръст – проблемна храносмилателна система и песимизъм
Искате да се отървете от негативните емоции и неувереността? Концентрирайте усилията си и енергията върху безименния пръст.

Масажът на този пръст има положителен ефект върху храносмилателната и дихателната системи , като намалява болката в гърдите и бъбреците. Не забравяйте , че докато правите тези упражнения трябва да запазите спокойствие и да контролирате дишането си.
Кутре – помощ при стрес и тревожност
Този пръст контролира самочувствие. Ако смятате, че в последно време то е твърде ниско, масажирайте най-малкия си пръст. Концентрирайте се върху това, което правите, като си мислите за приятни неща през това време. Това упражнение е много полезно също за тези, които страдат от проблеми с нервната система и болки в гърдите.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Проф. Донка Байкова разби диетите на пух и прах: За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим товаИзвестният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържам…Jan 4 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации