петък, април 19, 2024

Японски лекари: Когато пиете вода сутрин на гладно, се случват 8 страхотни неща в нашето тяло

Най-четени

Японките са всеизвестни със здравето и слабите си, добре тонизирани фигури. И ако генетиката вероятно има роля в това, твърди се, че един сутрешен ритуал им помага да поддържат здравословна форма – чаша вода, за предпочитане топла, веднага след събуждане. Този ритуал, дълбоко вкоренен в японската култура е форма на водолечение, което помага срещу не е едно заболяване на тялото. За разлика от повечето европейци и американци, хората в Япония страдат значително по-малко от наднормено тегло, диабет и сърдечни заболявания. Има какво да научим от техния по-здравословен начин на живот.Лапнете и задръжте скилидка чесън в устата си: Ефектът е поразителен за вашето здравеСилните антибактериални свойства на чесъна и хранителните му качества обуславят неговото използване …Oct 8 2018vijti.com

Как да пием вода
Пийте по около 160 мл вода (със стайна температура или по-топла) четири пъти веднага след събуждане, преди да си измиете зъбите и на празен стомах.
Не яжте нищо в следващите 45 минути.
Пийте вода поне 30 минути преди хранене и не по-рано от два часа след закуска, обяд или вечеря.
Ако не можете да изпиете четири чаши вода на гладно, можете да започнете с по една чаша, или толкова, колкото тялото ви понася. Постепенно увеличете количеството, докато стигнете до препоръчителните 640 мл.

Ето и какви са ползите от този сутрешен ритуал:
1. Помага за пречистване на тялото от токсини
Когато пиете вода, това естествено провокира движението на червата. През нощта тялото се възстановява изхвърля всички токсини от тялото. Когато пиете вода на гладен стомах сутрин, отмивате тези вредни токсини и поддържате тялото си здраво и свежо. Пиенето на много вода помага за произвеждането на нови мускулни и кръвни клетки.
2. Подобрява обмяната на веществата
Водата на празен стомах може да ускори метаболизма с поне 24%. Това е изключително важно за хората, които спазват строга диета. Ускорената обмяна означава и подобрена работа на храносмилателната система. Ще можете да спазвате диетата си по-лесно, ако усвоявате хранителните вещества по-бързо. Водата прочиства червата, което им помага да усвояват по-бързо полезните съставки.
3. Помага за здравословно отслабване
Когато пиете вода сутрин на празен стомах, освен че подобрявате работата на храносмилателната система, се чувствате по-малко гладни и по-малко склонни да посягате към калорични храни. Това предотвратява дебелеенето вследствие на преяждане.

- Advertisement -

4. Облекчава киселините и проблемите с храносмилането

Лошото храносмилане често е следствие от повишената киселинност на стомаха. Ако страдате от киселини, или т. нар. гастроезофагиален рефлукс, това означава, че част от стомашната киселина преминава в хранопровода. Когато пиете вода на гладен стомах това регулиране на киселинността на стомаха и го подготвя за предстоящата закуска.

5. Подобрява тена и свежия вид на кожата

Дехидратацията води до преждевременно образуване на бръчки и дълбоки пори в кожата. Изследване е установило, че 500 милилитра вода на гладен стомах увеличава притока на кръв към кожата и ѝ придава по-здрав вид. Също така пиенето на повече вода през деня означава по-качествено изхвърляне на отровите, което прави кожата по-здрава и по-блестяща.

6. Поддържа косата здрава, гладка и лъскава

Дихдратацията може да окаже влияние върху растежа на косата. Пиенето на големи количества вода подхранва косатна отвътре навън. Водата съствлява близо една четвърт от теглото на един косъм. Недостатъчният прием на вода прави косата по-чуплива и изтънява косъма. Колкото повече вода пиете през деня, толкова по-добре, но първите четири на гладен стомах са най-важни.

7. Предпазва от камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур

Пиенето на вода на гладен стомах разрежда киселините, които водят до образуване на камъни в бъбреците. Колкото повече вода пиете (в здравословни граници), толкова повече се предпазвате от инфекции на пикочната система, причинена от различни отрови и патогени.

8. Укрепва имунната система

Пиенето на вода на гладен стомах помага за балансиране на лимфната систма, което води до повишаване на имунитета – което означава по-добра защита срещу най-различни заболявания.

Както виждате, има цял куп ползи от пиенето на вода веднага след събуждане. Това е сигурен начин да направите положителна промяна в начина си на живот, без да похарчите никакви пари.

Източник: LifeHackБаба Гина от Лехчево: На хиляди съм споделила рецептата си за здраве, един недоволен нямаБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – поради това…Oct 5 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации