събота, април 20, 2024

Шепа орехи на ден помагат за здравето: 10 причини да включите вкусните ядки в менюто

Най-четени

Освен че е красиво и величествено дърво, орехът е истински извор на здраве и дълголетие, категорични са медиците. Шепа от вкусните ядки на ден наистина могат да направят чудеса и да ни поддържат в топформа. Спомнете си дните, когато новата реколта пада от дърветата. Вълшебството на тези дни не може да се забрави. Страхотно изживяване е събирането им от дървото, но за по-мързеливите има и друг вариант – кварталното магазинче. Ето и 10 основателни причини да включим орехите в ежедневното си меню. 1. Подобряват паметта. Орехите съдържат незаменимите мастни киселини омега 3 и 6. Те помагат за подобряване на паметта и основните функции на мозъка.
Вече не подритвам орехите на улицата, а ги събирам, защото ми трябват точно 15 броя, за да се предпазя от следните болестиОреховите черупки съдържат доста важни съставки, нужни за вътрешните органи на човека и за системата…Oct 9 2018vijti.com

2. Предпазват от депресия. Като включите тези ядки в хранителния си режим, те могат да помогнат за предотвратяване на депресия. Проучвания са показали, че ниските нива на омега-3 могат да бъдат особено вредни.
Това има смисъл, тъй като омега мастните киселини са полезни за мозъка. Орехите съдържат изобилие от омега-3, които помагат за предотвратяване на депресия.
3. Подобряват качеството на спермата. Опитвате се да забременеете? Уверете се, че вашият любим яде по една шепа орехи всеки ден, тъй като едно от предимствата на орехите е подобряване на жизнеността на сперматозоидите.

4. Заздравяват косата и ноктите. Орехите са отличен източник на биотин или витамин B7, който е полезен за косата и ноктите и им помага да растат по-силни и по-здрави. Витамин Е, който също се съдържа в орехите, дава на косата и ноктите здравословен блясък. Орехите също така предотвратяват загубата на коса.
5. Предотвратяват увеличение на простатата и рака на гърдата. Орехите имат много високи нива на антиоксиданти. Поради това те забавят растежа на простатата, и намаляват риска от рак на гърдата. 6. Подобряват двигателните функции. Омега-3 мастните киселини правят чудеса с мозъка, включително подобряват двигателната функция, когато се приемат в умерено количество.

- Advertisement -

7. Перфектни са за кожата. Консумирането на орехи помага на кожата да изглежда по-млада и по-здрава благодарение на мощните антиоксиданти и витамин Е. Можете да използвате и лосион с орехово масло за защита срещу суха кожа.
8. Помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания.
Проучвания, направени в Съединените щати, Австралия, Нова Зеландия, Испания и Израел показват, че 2-3 ореха на ден свалят нивата на холестерола достатъчно, за да се намали рискът от коронарна болест на сърцето. Ако имате сърдечно заболяване в семейството си, може смело да посегнете към орехите.

9. Регулират теглото. В допълнение към всички изброени до момента ползи за здравето, орехите могат да бъдат чудесно средство за контрол на теглото. Те съдържат много фибри, белтъчини и мазнини, от които ще се почувствате сити за по-дълго време.
10. Зареждат ни с енергия. Една от непосредствените ползи от орехите е, че те съдържат много витамини от групата В, които ежедневно ни зареждат с необходимото количество енергия.
Готова съм за Бъдни вечер. Приготвила съм 7 звездни рецепти за 7 великолепни ястия, за всеки има от любимото муМного хора си задават въпроса: „ Какво да сготвя за Бъдни вечер ?“. Отговорите винаги са различни, т…Dec 10 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации