четвъртък, април 18, 2024

Хване ли ме дископатията нищо друго не помага: Само с тези лечебни компреси се спасявам от болките

Най-четени

Ако страдате от дископатия , лумбаго или ишиас , приложете следния нетрадиционен метод за справяне с болките в областта на кръста.
Три добре разбити яйчни белтъка се смесват с половин настърган слабо алкален сапун (например бебешки или домашен). Сместа се разбърква, докато се получи каша.
Така полученият мехлем се нанася плътно върху марля и веднага се поставя върху кръста. Трябва да се бърза, тъй като мехлемът се втвърдява почти веднага. Необходимо е да го прилагате най-малко три дни подред, за да получите добър ефект.
Процедурата се повтаря няколко пъти месечно и се прави вечер преди лягане.
Световнизвестен кардиолог разкри кои стойности на кръвното налягане са наистина опасни за здраветоСветовноизвестния кардиолог, д-р Александър Мясников сподели при какви стойности на кръвното наляган…Jul 5 2019vijti.com

Ето и най-ефикасните народни рецепти за лечение
Едно от най-често срещаните заболявания на опорно-двигателната система е дископатията.
Това е така, тъй като тя се появява при натоварване, травма или усукване на гръбнака. Притискането на даден нерв от прешлените на гръбначния стълб или така нареченото „сецване“ води до обездвижване и силна болка. С навлизането в есенния сезон и наближаването на зимния страданията на болните се увеличават. Ето защо Nbox избра най-ефикасните народни рецепти за лечение на дисковата херния от най-известните ни лечители Ванга, Петър Димков, проф. Мермерски и Петър Дънов.
Ефикасен лек от Ванга

Надали съществува заболяване, с което пророчицата Ванга да не е успяла да се пребори. Същото се отнася и за дискова херния. Състоянието е болезнено, а пророчицата е смятала, че най-ефективното лекарство и в този случай се оказват билките.
Не е нужно обаче да изпивате цял чувал с лековити растения, за да почувствате ефекта – баба Ванга е твърдо против използването на 5 и 10 билкови средства за лечение на една-единствена болест. В повечето случаи се залага на едно растение, за да има човек представа от какво всъщност се е излекувал.
При дискова херния направете смес от два белтъка, счукана стара керемида, чаена лъжица счукан бял тамян и една малка чашка гроздова ракия. Пригответе си вълнено парче плат и го намажете обилно със сместа. Пластирът трябва да остане върху кръста, докато падне сам. Лекът е изпитан и доказано действа, споделят изпробвали я.

- Advertisement -

А болката може да се премахне много лесно, смята Ванга. Налагайте на кръста си лапа от прополис. Дръжте я 30-40 минути. Курсът на лечение е един месец. След прекъсване пак повторете лечението. Когато болката премине, непременно правете упражнения за разтягане. И така за една година хернията може да изчезне, убедени са излекували се.
Според най-прочутият ни билкар Петър Димков има три билки, които лекуват дисковата херния. Това са червеният кантарион, мумиото и шведската горчивка.
Червен кантарион
Червеният кантарион расте предимно по сухи и тревисти места, както и из горските поляни в цялата страна. За прилагането срещу дискова херния се използват цъфтящите стръкове, които трябва да бъдат отрязани на около 15-20 см от върха. С приготвената от тях смес трябва да се налага кръста веднъж дневно, по възможност вечер преди лягане.

Мумио или илирийска смола
Мумиото е средство, известно като чудотворен балсам, придобит от скалите. „Сокът“ от векове е наричан „кръвта на планината“. Намирането му не е много лесно – в труднодостъпни за човека скали, в пещери и висящи висулки… Мумиото е билка, която се приема вътрешно и трябва да е прясно приготвено с различни сокове. В случая за дискова херния се ползва външно и под формата на компрес.
Шведска Горчивка
Шведската горчивка е може би най-полезната билка за компреси, защото има силно и трайно успокояващо действие. Тя се накисва в 700 грама ракия или спирт, след което трябва да престои на топло 14-20 дни. След 20 тия ден се прецежда и е сместа е готова за употреба.

Проф. Мермерски дава три ефикасни рецепти за отърване от дискомата херния.
Настъргани картофи с лук
Настържете на едро ренде 1 глава стар лук и 1 картоф (средно големи). Разбъркайте ги заедно с 1 шипка сол. Нанесете получената смес на парче памучен плат и го сложете върху болезнения участък. Престойте с компреса цяла нощ. Повторете тази процедура 3 дни подред.
Хляб, сода и оцет
Поръсете 2 филии хляб със сода бикарбонат и ги намокрете с оцет. Поставете ги върху засегнатото място по гръбначния стълб и останете така в продължение на няколко часа. Не след дълго дископатията ще ви отпусне.

Камфор с ракия
Изсипете 1 супена лъжица камфор на прах в сухо бебешко бурканче. Долейте го до горе със спирт или силна ракия. После продължително време втривайте получения разтвор по гърба и болезнените участъци от гръбначния стълб.
Петър Дънов също дава народни средства за лечение и обезболявани при дисковата херния. Те обаче са свързани със специални хранителни режими и пиене на отвари. Според него има много начини човек да се отърве от болезненото заболяване. Ето някои от тях.

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема по 1 чаена лъжичка смес от 500 г чист пчелен мед и 20 г рафинирана сяра. Преди всяко вземане сместа да се разбърква добре, защото се утаява на дъното. Десет минути след приемане на сместта да изпива 1 винена чашка от 75 г отварка от целина (листа) — 3 пълни супени лъжици листа в 600 г вода се варят 10 минути, като изстине, се прецежда. Или пък отварка от бял равнец (листа и цвят) — 3 супени лъжици се запарват с 600 г вряща вода. Захлупена, се вари 5 минути и като изстине, се прецежда.
И двете отварки да се пият засилени с 1/2 чаена лъжичка лимонов сок и чист пчелен мед по вкус.
Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, болният да пие запарка от шипки (плод): 30 шипки, счукани в дървен хаван на кашица, се запарват с 600 г вряща вода. Като клокне 3 пъти, се снема от огъня, а като изстине, се прецежда през тънка кърпа.

Друг вариант, който Дънов дава е следният:
Два часа след ядене да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 гр. чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише и 20 ядки от кайсии, счукани в дървен хаван на кашица, 4 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо с корите, но без семките, и по 12 гр. обикновена валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят с 1 чаена лъжичка канела на прах.
До пълното оздравяване болните да отбягват резки движения и гимнастика на кръста, съветва още Дънов.
Източник: За Жената
Вино от глухарчета: Елексирът на здравето и младосттаЛечебните свойства на глухарчето са многобройни и включват използването му като тоник за прочистване…Jun 28 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации