вторник, април 23, 2024

Хапят ли ви комарите: 7 нетрадиционни метода да премахнете неприятните последици

Най-четени

През лятото е хубаво да се насладите на природата. Понякога обаче излетите и пътуваният могат да бъдат помрачени от комарите.
Те са буквално навсякъде през лятото. По тази причина ще ви кажем как да се предпазите от ухапвания и как да се справите, ако тези гадинки вече са ви нахапали.
Не е необходимо да използвате специални продукти от аптеката, за които ще пръснете десетки левове.
Съществуват много удобни съставки, които могат да бъдат приложени във всякакви условия.
Лимон
Лимонът присъства в почти всеки дом. Той е чудесен за чай, салатен дресинг, приготвяне на лимонада, почистване на примеси и маски за кожа.
Проф. Кантарджиев съветва как да се справим с комаритеЗападнонилска треска заради комарите, лаймска болест заради кърлежите, продължаващият вече няколко м…Jun 22 2019vijti.com

Но той е ефективен и при ухапване от комар. Буквално няколко капки лимонов сок ще ви помогнат да избягате от болката, получена от ухапване от комар. В допълнение, миризмата на кисел цитрус отблъсква комарите и ги елиминира.
За да се отървете от комарите, трябва да нарежете лимон на половина и да сложите в него цветя от карамфил. Тази миризма е смъртоносна за насекомите и ще ви позволи да живеете без тези кръвопийци в къщата.
Сода за хляб
Сода за хляб, която е в кухнята на всяка домакиня, също така ефективно помага да се отървете от следи от ухапване от комари. Просто разредете сода във водата и поставете на мястото на ухапването. Само след няколко минути сърбежът и възпалението ще преминат.

Оцет
Той ефективно помага да се отървете от раздразнение, получено след ухапване от комар. Необходимо е да поставите памук, натопен в оцет. Трябва да се отбележи, че миризмата може да бъде изключително неприятна. Добре е да се използва ябълков или гроздов оцет.
Лед
Ледът няма лечебен ефект, но може да облекчите неприятното чувство, ако го поставите на ухапаното място.
Алое вера
Сокът от алое е много полезен в много аспекти, например при настинки, възпаления, ринит. Включително той може да се приложи и след ухапване от комар – сокът ще пречисти от токсичнитевещества от раната.

- Advertisement -

Чесън
Миризмата на чесън плаши насекомите, в това число и комари. Просто трябва да положите към увредената зона белени скилидка чесън. Това няма да бъде от най-приятните усещания в живота, но е невероятно ефективно.
Паста за зъби
Всеки знае, че пастата за зъби се използва активно в домакинството. В комплекта за първа помощ той определено е полезен елемент.
Ментовата паста без багрила може да неутрализира болката и паренето. Раната ще изсъхне само за няколко часа.
Източник: zdrave.to
Най-ефикасният капан за комари е готов само за 5 минутки: Залагате го вечерта, а на сутринта само броите жертвитеВсеки, който обича отдиха сред природата на вилата или на открито, знае, че най-големият кошмар, кой…Jun 19 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации