петък, март 29, 2024

Тъмната страна на куркумата или какво ви очаква, ако предозирате

Най-четени

За някои тя е силно багрило, за други е вълшебна подправка за гозбата, а за трети – безценен лек за не една болест. Ползите от куркумата са много и са познати на света от хиляди години. Стритите на прах корени на растението имат мощни антиоксидантни свойства и облекчават редица здравословни проблеми, макар и медицината да не приема това еднозначно. Има състояния обаче, при които тя не би се поколебала да се произнесе категорично и против куркумата. И с право, защото освен ползи, куркумата може да има и неблагоприятни странични ефекти.
Куркумата е доказано полезна за здравето. Тя държи третото място по продаваемост в света.
Първите две места са за лененото семе и кокосовото масло.
Как да се отървем от вечните и досадни мазоли: Има лесно домашно лечениеМазолите се получават от неподходящи обувки. За хората с диабет това е повече от проблем, поради лош…Jun 30 2019vijti.com

Куркумата обаче може да нанесе и доста вреди, които не са за подценяване.
Подправката притежава и тъмна страна. Към лошите страни на куркумата влиза нейното предозиране. Последното е валидно за почти всичко в живота.
Всяко нещо, което е над средното може дори да ви убие, категорични са и специалистите. В това отношение тази миризлива подправка не прави изключение.
Всичко, което е прекалено, вреди за здравето и целия ход на организма.Ако куркумата се смеси с черен пипер, нейната сила се увеличава почти на двеста процента. Което направо си е взривоопасна смес.
Куркума не трябва да консумират бременни жени и тези, които кърмят.

Както и тези жени, които възнамеряват да станат в най-скоро време майки. Господата също не са застрашени от тъмната страна на уникалната подправка.
И то щом искат да станат татковци. В този случай подправката е табу за тях. Защото от една страна намалява количеството на тестостерона. А от друга снижава пъргавината на сперматозоидите.
За болните от диабет подправката също е опасна. Ако все пак сме свикнали с нейната консумация и имаме захарен диабет, по-добре е да не я слагате изобщо в храната си.
Съставките на подправката снижава и кръвната захар. А в такива случаи изходът често е с фатален край.
Забравете за куркумата, ако имате и камъни в жлъчката. В противен случай болките в жлъчния мехур се увеличават неимоверно.
Но от друга страна консумацията на куркума не позволява образуването на камъни в нея. Изводът е да се консумира, но в минимални количества.
Минимум три седмици не слагайте от подправката в ястието си, ако лягате на операционната маса, защото тя забавя съсирването на кръвта и става опасно, дори от лека хирургическа намеса.
Източник: Мила
Ако тъмните петна по кожата ви притесняват, можете съвсем лесно да ги премахнете с тази изпитана природна рецептаХиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по кожата и индуцира увеличава…Jun 24 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации