събота, април 27, 2024

Туристите в Турция: Безочливо лъгани и мамени

Най-четени

В много страни, туристите носят много пари, и Турция не е изключение. Ето защо местните хора се опитват да получат толкова голяма печалба от тях, дори и с измама.
Сметки в кафенета и ресторанти
Ако искате да разнообразите своята ол инклузив диета и да опитате националната кухня, бъдете внимателни. Нормалните туристи рядко помнят колко струва артикулите от менюто, така че цените в сметката може да се различават или да бъдат напомпани. Ако обърнете внимание на келнера за грешката, той може да се опита да обясни нещо на езика си, така че няма да разберете нищо. По-често туристите просто плащат сумата, посочена в сметката, за да не развалят почивката си с ненужни препирни.
Пазете се: Агресивен вирус с треска и обриви вилнее по морето и мори туристите СНИМКИЛетен вирус върлува сред туристите по морето, а масово след почивка пловдивчани се оказват пред лека…Aug 3 2019vijti.com

Закръглянето на цените
Много често това се случва на турските пазари. Продавачите в тази страна са склонни да закръглят сумата в по-малък начин или да подхлъзват туристите със сметки и монети от друга деноминация. Човек, който не използва чуждестранни пари може лесно да се обърка.
В допълнение, туристите често забравят да проверят разликата. Ако откриете грешка, продавачът може да ви обвини в измама. Ето защо е по-добре да отидете на пазар с компания, и при проблем да се разчита на свидетели.

Турските таксиметрови шофьори също мамят туристите: те умишлено поставят колата на мястот където всеки им махнат. В бързината често правят така, че туристът нищо да не разбере и в края на краищата пак остава прецакан.
Стоки за пробване
Ако продавачът предлага да опитате някой годен за консумация продукт, по-добре е да не се съгласявате. Най-вероятно, по-късно той ще поиска такса за яденето му, ако не купите нищо.

- Advertisement -

В допълнение, не бързайте да се доверите на вкуса на този продукт – често продавачите дават да се опитат по-свежи и узрели плодове, а зад гишето подават съвсем други. Така че не се изненадвайте, ако стоката, която получавате, не е това, което сте опитали на място.
Туристическият сектор в Турция преживява златна ера
Местата в хотелите в курорта Анталия са изцяло заети за 2019 г. и туроператорите вече са започнали да правят резервации за 2020 г., пишат турски медии.
Цифрите за първите пет месеца на годината в сферата на туризма показват, че целта за 2019 г. от 50 млн. туристи ще бъде надхвърлена, предава в. Güneş.
През май Анталия е посрещнала 1.7 млн. туристи от 174 страни. През първите 5 месеца на годината курортът е бил посетен от над 3 млн. туристи, което представлява увеличение с 19% спрямо същия период на миналата година.
Източник: pochivka.blitz.bg
Разярени туристи : Дори в казармата храната беше по-добра, ол инклозивът е под всякаква критикаПредседателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов е сред разочарованите…Aug 1 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации