петък, март 29, 2024

Този еликсир ще ви накара бързо да забравите за напуканите пети: Има го във всяка аптека

Най-четени

Напуканите пети са истинска напаст. Не са приятна гледка и за околните, но и за притежателя. А когато настъпят летните жеги се превръщат в истински кошмар за последния. Защото му се налага в най-големите горещини да носи обувки, за да прикрие грозната гледка. Което причинява сериозен дискомфорт, съгласете се! Точно за това ще ви предложим един домашен еликсир, с който много бързо ще решите проблемите си с напуканите пети. За приготвянето му са ви необходими следните продукти: 4 литра вода, няколко капки лавандулово масло, 30 гр. сода бикарбонат, пемза, кокосово масло, хидратиращ крем или лосион. Напълнете топла вода в голям леген. Водата трябва да е четири литра, затова легенът нека да е по-голям. Също така водата трябва да е толкова топла, колкото може да изтърпите при потапяне на краката.

Когато напълните легена изсипете содата и разбъркайте до пълното ѝ разтваряне. Тогава добавете и маслото от лавандула. Потопете краката си и ги оставете в тази течност 15-20 минути. След това с помощта на пемзата се отървете от сухата кожа. Когато приключите с тази процедура, нанесете един слой от хидратиращия крем или лосион върху краката си. След това ги намажете с кокосовото масло. Правете тази процедура преди лягане вечер по един или два пъти в седмицата. Много скоро за ваша радост напуканите пети ще останат само един неясен спомен.

Още един ден ефикасен метод:
Натопете краката си в топла вода за около 15-20 минути, за да омекотите кожата. Отървете се от мъртвата кожа с пемза или пила за крака. Изсушете краката си и нанесете подходящ овлажняващ крем. Оставете го да попие за 15 минути, след което си обуйте чорапи за няколко часа или най-добре за през нощта. Трябва да забележите значително подобрение, ако правите тази процедура по два пъти на ден в продължение на седмица.

- Advertisement -

А ето и няколко домашни маски за напукани пети:

1. Вземете един добре узрял банан и го намачкайте с вилица, за да се получи гъста паста. Покрийте с тази смес напуканите си крака, оставете да постои за около 10-15 минути и изплакнете с топла вода.

2. Изстискайте сока на един лимон в купичка и добавете малко топла вода, малко шампоан и една чаена лъжичка вазелин. Накиснете краката си в тази сапунена вода за около 15 до 20 минути. Накрая ги изплакнете и подсушете. По желание може да ги намажете с овлажняващ крем за крака.

3. Разтопете една чаена лъжичка парафин в купа и добавете равни количества синапено масло. Нанесете сместа върху напуканите си пети и оставете да престои за една нощ. На сутринта изплакнете краката си с топла вода и ги подсушете. Правете тази процедура всеки ден в продължение на две седмици.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации