четвъртък, април 18, 2024

Тибетските монаси ни разказаха за тяхната рецепта: Изпробвайте този елексир на младостта и ще се убедите в неговата сила

Най-четени

Освен с мъдростта си, тибетските монаси се славят и като истински дълголетници.
И причина за това не е само здравословният им начин на живот, а също така редица природни рецепти, с които те се поддържат в идеална форма.
Едно просто смесване на 3 чудесни продукта се превръща в истински еликсир на младостта, категорични са в Тибет.
Научно е доказано, че той забавя стареенето при обитателите на тези земи.
Ето и оригиналната тибетска рецепта за приготвянето на чудодейната смес.
Ако искате бързо да възвърнете форма, опитайте с три чаши на ден от този елексир и ще останете очаровани от резултатаПроблемът с дрехите е, че когато ги купуваме сме в дадена форма, която може лесно да се промени дори…Dec 31 2018vijti.com

Продукти:
1 килограм мед, 10 лимона, 7-8 едри глави стар чесън. Приготвяне: Изцежда се сокът от лимоните. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Медът се прехвърля в голям стъклен буркан, добавят се лимоновият сок и чесънът. Сместа се хомогенизира с бъркане с дървена лъжица.Бурканът се оставя за 1 седмица на стайна температура, без допир с пряка слънчева светлина. Приема се по 1 супена лъжица сутрин на гладно и преди вечеря. Комбинацията от мед, лимони и чесън е особено ефикасен при проблеми с кръвното налягане и спомага за поддържането на нивата на холестерола в точните граници. В Тибет твърдят, че тя също така намалява значително рисковете от инсулт и инфаркт.

Еликсирът на младостта е мощна инжекция за имунната система и отлично оръжие срещу грип и простудни заболявания.
Ето и още нещо безценно: 10 СЪВЕТА ОТ ЕДИН МОНАХ ОТ ШАОЛИН КАК ДА ОСТАНЕМ ВЕЧНО МЛАДИ
Хората винаги казват, че здравето е най-важното, но колко наистина живеят според това убеждение? A трябва да започнем още днес.
Вижте един класически текст от архивите на Шаолин, написан от монах, който бил велик учител и ненадминат майстор на бойните изкуства. Ето какво ни съветва той:
1. Не мисли твърде много. Мисленето изисква много енергия. Мисленето може да те състари.

- Advertisement -

2. Не говори твърде много. Повечето хора или говорят, или действат. По-добре действай.
3. Когато работиш, работи 40 минути и после спри за 10. Когато гледаш нещо през цялото време, това може да увреди очите ти, както и вътрешните ти органи. Може да разруши мира в теб.
4. Когато си щастлив, трябва да контролираш своето щастие. Ако изгубиш контрол, това ще увреди енергията на белите ти дробове.

5. Не се тревожи твърде много и не се ядосвай, защото това ще увреди черния дроб и червата ти.
6. Когато се храниш, не яж твърде много. Уверявай се, че никога не си съвсем заситен, тъй като в противен случай ще увредиш далака си. Когато поогладнееш, просто хапни малко.
7. Когато вършиш разни неща, не бързай. Използвай, колкото време ти е нужно. Помни поговорката „Бързай бавно и скоро ще стигнеш“.
8. Ако упражняваш само тялото си и не практикуваш Ки Гонг, ще изгубиш баланса си и ще станеш нетърпелив. Ще изгубиш Ин от своето тяло. Упражнявай се да балансираш Ин и Ян.

9. Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш само с постигане на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш Ян енергия. Ще трябва да използваш Ян енерията от тялото си, без да можеш да я възстановиш.

10. Кунг Фу Шаолин ти дава всичко. Целта на нашите тренировки е да балансира Ин и Ян. Не е важно колко часа го правиш. Важно е да знаеш от какво се нуждае тялото ти.

* (бел.ред.) Ки Гонг е източно изкуство, идващо при нас от древността. Целта му е хармония между духа и тялото, водене на здравословен начин на живот и в резултат – постигане на дълголетие.

Шифу Ян Лей, открил и превел горния текст, е всъщност монах от Шаолин, който преподава бойни изкуства, както и истините за живота, усвоени в манастира. Целта му е да ги направи достъпни за хората от Западния свят.
Чували ли сте за „Елексир на дълголетието“? Проф. Мермерски смесва киселото мляко с тези съставки и ефектът е доста добърПрез хилядолетията откакто съществува човечеството, винаги е бил търсен начин за вечен живот или веч…Dec 5 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации