сряда, април 24, 2024

Тежест, подуване, умора? За 72 часа изхвърлете от тялото си до 5 литра токсична вода

Най-четени

Почистете тялото, отървете се от токсините, излишната вода и подуването. Също така, това природно лекарство ще ви помогне да се отървете от проблеми с уринирането, както и от бъбречни заболявания.

оток в краката

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1 връзка магданоз
  • 1 литър вода

Магданозът е мощен диуретик и детоксикатор, освен това съдържа в това количество сто процента от дневните нужди от витамин А, огромно количество витамин С, витамин К, калций и желязо! Въпреки че има само 2 съставки, подготовката е много важна в тази рецепта!

- Advertisement -

магданоз китка

ПРОЦЕДУРА:

Много е важно водата да не завира. Дръпнете водата от котлона преди да заври и изсипете магданоза. Ако случайно заври, го „пресечете“ с малко студена вода или го оставете малко да изстине.

Оставете отварата да изстине и пийте по няколко глътки от чая през целия ден. Повтаряйте процедурата в продължение на три дни, всеки ден с прясно приготвен чай. Ще забележите ефекта още след първия ден. Хората с много ниско кръвно налягане трябва да се консултират с лекар преди употреба.

Ако имате висок холестерол и триглицериди, добавете шепа целина.

Тази рецепта стана много популярна, защото помага на хората да се отърват от наднорменото тегло, подуването, умората и задържането на вода в тялото само за три дни. В продължението на текста всичко е обяснено.

чай от магданоз

Причините за задържане на течности в тялото могат да бъдат открити в няколко състояния, навици или диетични недостатъци.

Хормоналните дисбаланси по време на менструалния цикъл, бременността, менопаузата и ПМС могат да направят жената подута. Не е тайна, че гърдите също внезапно „порастват“ ден преди да влезете в цикъл.

Прекомерният прием на сол, захар и мазнини също може да допринесе за задържане на вода в тялото, което допълнително влошава състоянието поради недостатъчния прием на витамини от В комплекс и протеини.

Бързите храни и обилно подправените със сол ястия подсказват на тялото, че е дехидратирано, така че започва да задържа вода, за да се защити. В същото време се чувстваме подути, особено в областта на лицето, краката и корема.

чай магданоз ползи

Също така някои хронични заболявания като такива на бъбреци, бели дробове или артрит могат да причинят задържане на вода в тялото.

Магданозът е билка, която използваме като подправка и има „магически“ сили. Неговото количество в ястието винаги е малко, защото се опасяваме, че миризмата и ароматът му ще надделеят, и следователно не е достатъчно, за да стимулира изхвърлянето на натрупаните в тялото течности .

Магданозът е отличен съюзник в борбата с проблеми с пикочните пътища, бъбречни заболявания и е силен диуретик. Коренът и листата му могат да се използват като лекарство.

Има много рецепти за приготвяне на чай от магданоз, а ето какво ни разказа популярната Рамиза:

„Магданозът е чудо. В четвъртък бях 72 кг, а след два дни бях с 5 кг по-малко!

Не говорим за килограми мазнини, а за натрупани течности, които изхвърлих при уриниране. Чувствам се супер лека, сякаш ще летя“, казва нашата читателка Тамара (39).

Ето нейната рецепта, която е съвсем проста:

„В около един литър вряща вода се слагат 5 големи лъжици наситнен магданоз. Оставете течността да престои около 20 минути, след което можете да прецедите чая или да го пиете заедно с магданоза. Не създава проблем при преглъщане.

магданоз отоци

Спрях се на чай от магданоз заради проблемите с бъбреците. Всички ме съветваха да приемам чай от грозде. Наистина почувствах подобрение от този чай, но все още бях подута. Затова реших да заменя гроздето с чай с магданоз и така постигнах тези резултати” – разказва Рамиза.

Чаят от магданоз може да се пие топъл или студен. Можете да го пиете по всяко време на деня, освен късно през нощта, защото ще трябва да ставате до тоалетна. Иначе от този чай често се ходи до тоалетна.

Отделянето на течности от тялото е много важно. Заедно с урината се изхвърлят отрови, бактерии и други вредни вещества.

Научно доказано е, че магданозът е отличен диуретик, освен това е силен антиоксидант. Консумацията на чай от магданоз се препоръчва и на здрави хора, но не трябва да се прекалява. Консумацията не трябва да бъде повече от един литър чай на ден.

Как да стопите корема с магданоз и да спрете подуването

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации