събота, април 27, 2024

Тази билкова отвара убива кисти и миоми на яйчниците:

Най-четени

Поликистозните яйчници и хормоналният дисбаланс бележат живота на всяка трета жена в активна възраст, а все по-често – и на момичета още в пубертета. Много дами буквално не познават живот без тежък или нередовен менструален цикъл, без притеснения от опасно уголемени кисти и жесток дислабанс на половите хормони. Проблемите повлияват на жизнения тонус, съня, половия живот и психичното здраве на засегнатите.

Още по-лошото е, че от млада възраст повечето започват да приемат препарати за регулиране на прогестерона, естрогена и другите полови хормони, които ги правят зависими, без реално да решават проблема. Немалко имат и странични ефекти, които водят до трупане на телесно тегло, намалено либидо и затруднена физическа активност. При по-продължителна употреба някои хапчета могат да възпрепятстват забременяване впоследствие и дори да са фактор за развитие на рак.

Зачестяващите женски проблеми, дори при момичета без още настъпила менструация, имат един общ корен – опасен начин на живот. Специалисти намират “заровеното куче” основно в менюто. Консумацията на много продукти със соя (колбаси, сладкиши, полуфабрикати) и меса, натъпкани с хормони за стимулиране на растежа, води да ранен дисбаланс в половата система на дамите.

- Advertisement -

Свръхупотребата на пластмаса и козметика, тъпкана с парабени, както и активното тютюнопушене, утежняват ситуацията допълнително.

СИМПТОМИ ПРИ КИСТИ И МИОМИ

Макар да се образуват по цялото тяло, най-често кистите засягат гърдите и яйчниците. Ето ги симптомите, от които трябва да се притесняваме:

  • Нередовна или свръх болезнена менструация;
  • Пареща болка в таза (понякога особено изразена след полов акт);
  • Системно подуване на корема;
  • Гадене и повръщане;
  • Проблеми с щитовидната жлеза;
  • Невъзможност за зачеване.
  • Наднормено тегло.

Голяма част от симптомите се отнасят и до наличието на миоми. Обичайно те се появяват при жени между 30 и 40 години или в период непосредствено преди менопауза. Често са съпроводени и с обилно кръвотечение, силна болка по време на секс и специфични крампи при менструация.

БИЛКИ И НАТУРАЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЯЙЧНИЦИТЕ

Вместо конвенционалната терапия при дисбаланс на половите хормони, когато кистите са функционални и фоликуларни (податливи на лечение без операция) можете да заложите на природна терапия с мощни билки, признати при женските болести.

Ето няколко ефективни рецепти от народната медицина (някои завещани от баба Ванга), способни самостоятелно или като допълваща терапия да отстранят кистите и миомите:

  • Билкова отвара 3 в 1 – Лесна за забъркване и със съставки, достъпни широко по нашите географски ширини. Тази отвара е признато натурално лекарство за женски болести и се препоръчва от големия народен лечител Петър Димков. Рецептата е: Смесете по една супена лъжица невен, бял равнец и турта и сварете в 1 литър вода (за не повече от 4 минути). Отстранете от котлона и оставете настрана да се запари. Прецедете през марля или гевгир и пийте 3 пъти на ден преди хранене по една водна чаша (250-300 мл) за период от месец. Ако ви се струва трудно да спазвате този режим 3 пъти дневно, златната комбинация с екстракт от невен, градинска турта и бял равнец, подсилени с полски хвощ и корен на петопръстник, може да си набавите чрез био тинктурата УОМАНИКСИН от Биотика. Продуктът е разработка по рецептурите на акад. Хлебаров и действа ефективно при кисти, миоми, проблемен и нередовен менструален цикъл, както и в период на менопауза. Подпомага организма при проблеми със зачеването. За максимален ефект е препоръчително да се приема 3 месеца. Невен, Турта и Бял равнец може да си набавите и като отделни тинктури на ниски цени в онлайн магазина Biotica.bg.
  • Лучени тампони с мед – Сърцевината на глава лук се накисва в мед, след което се увива в стерилна марля и се оформя като тампон, който се поставя във влагалището през нощта в рамките на 10 поредни дни.
  • Тинктура от акация или златен мустак във водка – Листа и цвят от  растенията се поливат с 500 мл водка. Тинктурата се оставя да престои на тъмно за 14 дни, след това се прецежда през тензух. Разтварят се по 10 капки преди хранене в сок или вода. Приемат се до 1 месец. Подобна тинктура с вода може да се приготви и с бисерни гъби с бели петна, полети отново с половин литър водка.
  • Сок от репей – Изстискват се листата от билката, а полученият сок се съхранява в хладилник. Приемат се по 1-2 лъжици преди хранене 2 пъти на ден за 1 месец.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – независимо от натуралната терапия, която изберете, при наличие на кисти и миоми задължително трябва да се консултирате със специалист, за да се установи дали образуванието подлежи на лечебна терапия или изисква незабавна оперативна намеса.

Ракът на яйчниците убива безшумно! Това са 4 ранни симптома, които всяка жена трябва да знае! (+ РЕЦЕПТА)

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации