петък, април 19, 2024

С тази салата ще вземете акъла на всеки – вкусна и полезна, а с ракийката е просто супер

Най-четени

Определено обичаме да си похапваме и тази страхотна салата нямаше как да не привлече вниманието ни. Всъщност ястието се води немска картофена салата и ако питате нас, направо може да си бъде основно ястие. Ако не сте обаче от типа хора, които могат да се нахранят само със салата, то тогава е чудесно допълнение към вечерята ви или пък към чашата вино, която евентуално пиете вечер.
Всичко, което ви е нужно за тази вкусотия, е следното: 4 яйца, 750 грама картофи (ако имате пресни, най-добре, но можете да използвате и други), 250 грама бекон, 150 грама кисели краставички, една майонеза, магданоз, 100 грама заквасена сметана, малко лимонов сок и сол на вкус.
Туршия – гръцка салата стана истински хит: Адски вкусна, а рецептата – супер леснаЕсента е сезонът, в който всеки българин мисли за зимата и съответно за зимнините, които иска да си …Nov 26 2018vijti.com

Как точно се приготвя това изкушение?
Първо сварявате яйцата, докато станат твърди и ги нарязвате на колелца. След това запържвате леко бекона в тиган и го оставяте в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се отцеди. В същото време сварявате и картофите, които, след като изстинат, нарязвате на кубчета.
Всички останали продукти (майонезата, лимоновия сок, солта, сметаната, киселите краставички и магданоза) смесвате и разбърквате добре, а след това слагате на много тих огън, за да се затоплят.
В голяма купа изсипваме картофите, яйцата и бекона, разбъркваме ги и ги заливаме с топлия сос, като отново разбъркваме добре цялата смес.

Определено салатата е изключително вкусна и сме сигурни, че няма как да не се хареса на цялото семейство, дори и на най-капризните негови членове. Едно от другите й предимства, освен вкусът, разбира се, е това, че се приготвя бързо, особено ако от предната вечер например сварите яйцата, а в деня, в който ще я сервирате, само сварите картофите и запържите бекона.
Немската картофена салата съдържа голям брой хранителни продукти и е лесно решение за вечерите, в които се чудите какво да сготвите, искайки хем да е бързо, хем да е вкусно, хем да е хранително. С един куршум – три заека, бихме казали ние.
Да ви е сладко!
Готова съм за Бъдни вечер. Приготвила съм 7 звездни рецепти за 7 великолепни ястия, за всеки има от любимото муМного хора си задават въпроса: „ Какво да сготвя за Бъдни вечер ?“.
Отговорите винаги са различни, т…
Dec 10 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации