четвъртък, април 18, 2024

С тази маска косата ми стана двойно по- гъста и започнах да я подстригвам всеки месец, расте като жива плет

Най-четени

Сутрешното кафе е специален ритуал на жизненост, вдъхновяващ нови постижения и събуждащ и тонизиащ. Една напитка ни помага да бъдем по-активни и да трупаме енергия. Кафето стимулира не само душата и тялото, но дори и корените на косата!
Кофеинът е част от повечето професионални продукти за косопад . Веществото активира растежния фактор и стимулира корените. Косата става по-силна, по-дълга и по-гъста.

Косата ми стана двойно по- гъста откакто започнах да си правя тази домашна маска Всяко момиче мечтае за гъста и здрава коса . Химическите и термични ефекти причиняват значителни …Jan 16 2020vijti.com


Проблемът е, че повечето от тези козметични продукти са много по-скъпи от обикновените шампоани и тоници за коса. Затова днес ще ви кажем как да използвате обикновена домашна маска за спиране на косопада , ускоряване на растежа и укрепване на корените на косата . И трите продукта на базата на ароматно кафе!

- Advertisement -

 

Маски за растеж на косата

Кафе маска за укрепване на корените

Кокосовото масло подхранва, овлажнява, подсилва и придава блясък на косата . Кофеинът стимулира корените, ускорява циркулацията на кръвта в скалпа, насърчава по-доброто навлизане на хранителни вещества към корените.

Съставките

250мл  кокосово масло
1 супена лъжица смляно кафе

 

Приготвяне и употреба

Комбинирайте съставките в малка купа. Загрейте във вряща водна баня, покрийте с капак. След 5 минути извадете съда, охладете до приемлива температура и нанесете върху скалпа.
Масажирайте кожата и разпределете състава по цялата дължина. Сложете шапка и кърпа за затопляне. След 30-40 минути измийте косата с мек шампоан.

 

Кафе маска за косопад

Зехтинът е богат на витамин Е и ненаситени киселини. Прави косата еластична и огледално блестяща. Медът укрепва корените, лекува скалпа и спомага за премахване на пърхота.

Съставките

1,5 с.л. смляно кафе
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица зехтин

 

Приготвяне и употреба

Комбинирайте всички съставки. Разбъркайте до получаване на гъста паста. Нанесете сместа върху скалпа, като внимателно я втривате в корените. Разстелете по цялата дължина и сложете шапка и кърпа за затопляне.
След половин час изплакнете маската с мек шампоан.

 

Кафе маска за стимулиране растежа на косата

Ефективно средство за спиране на прекомерния косопад и активиране на нов растеж. Лекува кожата, корените и косата по сложен начин по цялата дължина. Маската не изисква последваща употреба на шампоан, тъй като ферментиралият млечен продукт в основата й перфектно се справя с излишната секреция на кожата . Особено подходящ за чувствителна кожа.

Съставките

250мл кисело мляко или кефир
1 супена лъжица разтворимо кафе
1 супена лъжица вода
1-2 капачка. лавандулово етерично масло
1-2 капачка етерично масло от портокал
1-2 капачка евкалиптово етерично масло

 

Приготвяне и употреба

Разтворете кафето във вода, за да разтворите всички гранули. Добавете получената каша към киселото мляко. Добавете етерични масла, разбъркайте. Нанесете сместа върху скалпа и косата, масажирайте.
Сложете капачка за затопляне, след което я свалете след половин час. Навлажнете главата си с топла вода, масажирайте отново, изплакнете останалата част от продукта.
За да придадете допълнителен блясък и еластичност, изплакнете косата с разтвор на ябълков оцет: 1 супена лъжица на 300 мл вода.

Нанасяйте маските 2-3 пъти седмично, редувайте по желание. Месец по-късно ще видите забележимо появата на нови косми . Броят на косопадът ще бъде значително намален и скоро ще достигнете двойно повече гъстота и обем

Тествайте тези маски и вижте дали работят

Ако ви е харесала статията, моля, споделете я с приятелите си.

Източник: ЗаЖената

Домашен натурален шампоан със сода кара косата да расте като с магия – здрава, силна, блестяща!Поради многото си лечебни свойства содата за хляб има широк спектър от приложения за почистване, гот…Jan 30 2020vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации