За скандален преглед при известния доцент инфекционист Атанас Мангъров съобщи в профила си във Facebook международният анализатор Мохамед Халаф.

По думите му, шефът на детското отделение на Инфекциозната болница посъветвал сина му, който страда от астма, да не си прави PCR тест, а и да изхвърли лекарствата си.

„Синът ми от няколко дни има симптоматика подобна на COVID-19 . Вчера привечер отиде на преглед при доц. Мангъров в неговия кабинет на ул. „Милин камък“. Преди това синът ми имаше назначено лечение от джипито.

- Advertisement -

След прегледа доцентът му е казал, че има вирус SARS и ще се оправи и му казал да изхвърли лекарствата от джипито и само да си почива и да пие чайчета и да лежи повече в леглото. След 14 дни всичко ще е наред.

Синът ми има астма от дете. Беше го информирал, но въпреки това Мангъров искал да не взима лекарствата, които му бяха предписани, защото поддържаше температура! Казал му също, че няма нужда да прави PCR тест“.

Да припомним, че нееднократно Мангъров е неглижирал смъртоносния вирус, а изказванията му за предприетите мерки са негативни, а и са стотици.

В края на той заяви, че „понякога“ носи маска, когато преглежда пациенти.

Мангъров посочи, че хонорарът за преглед в кабинета му е 100 лв., а при домашно посещение 200 лв, но отказа да уточни дали ходи на домашни посещения.

„Ако ви кажа „Да“ – това означава, че ще призная, че съм контактен с този или онзи. Нищо не отговарям“, отсече тогава доцентът пред bTV.

Мангъров изтъкна, че досега е прегледал над 50 души, които са се оказали заразени с коронавируса, но той е жив и здрав.