събота, април 20, 2024

Супер лекове при разширени вени и артрит: Трябват ви само няколко картофа

Най-четени

Компрес от картофени обелки – може ли да помогне при разширени вени? Оказва се, че картофите са ценен продукт при домашна грижа за краката.
Да се извърши процедурата е изключително лесно. Ако сте планирали да готвите картофи за вечеря, просто не бързайте да изхвърляте картофените обелки! Компрес с картофени обелки, направен през нощта подобрява кръвообращението и облекчава умората и премахва отоците на краката. В допълнение, кожата става изключително мека, а мазолите изчезват. Не е ли това истинско чудо?
Компрес с картофени обелки помага при разширени вени – начален стадий. Как да го направите?
Сами се досещате, че този компрес се прилага много лесно.
Страдате ли от разширени вени: Какви съвети и упражнения препоръча специалистът доц. д-р Андриан Тонев (ДИАГРАМА)Доц. д-р Андриан Тонев, д.м. завършва Медицински университет – София през 1994 г. От 1995 до 1997 г.…May 28 2019vijti.com

Нужни са ви само картофени обелки, найлон и подходяща кърпа, с която да увиете крака.
Как се прави?
1. За да направите този прост компрес при разширени вени трябва да имате около една шепа картофени обелки. Достатъчно е да ги сварите за около 10-20 минути в обикновена вода.
2. Преди да приложите компреса може да накиснете краката във водата, в която сте варили картофите. Това е добър начин да си помогнете, ако краката ви болят или са уморени.

3. Нанесете картофените обелки върху болезнения участък от крака. Увийте добре с найлона и парчето плат или бинт – каквото имате под ръка. Компресът може да се държи в продължение на няколко часа, а може да се остави цяла нощ, което е много удобно.
4. След отстраняване на лапата на сутринта, измийте краката си с хладка вода и сапун и нанесете овлажняващ крем.
Компресирането с картофени обелки е много полезно за пациенти с венозни проблеми, особено такива, които имат болки при разширени вени. Може би това е един от най-евтините начини да облекчите положението. Използва се ежедневно и няма никакви противопоказания! Също така се препоръчва да да се натъкват краката със суров картоф.

- Advertisement -

А ако имате болки в ставите, вижте това:
Майка ми излекува болките в ставите с тази народна рецепта
„На майка ми й поставиха диагноза артрит. Понякога не можеше да се изправя на крака, защото болката беше пронизваща. Беше в болница, поставяха й инжекции. Редовно пиеше хапчета, купихме й всякакви скъпи мазила. Всичко изброено й помагаше, но за кратко“, пише жена в сайта „За жената“.
Дамата обяснява как един ден неин колега й споделил за своя съседка, излекувала се с помощта на народна рецепта. Въпросната дама не излизала от дома си в продължение на няколко години. За щастие успяла да се излекува с тинктура срещу болки в ставите.

Ето я и чудодейната рецепта:
Откъснете кълновете на прораснали картофи. Имайте обаче предвид, че те трябва да са бели, а не зелени. Сложете ги в буркан и ги залейте с водка – количеството трябва да е толкова, колкото да ги покрие. Затворете съда и го сложете на тъмно и топло място за 2 седмици.
С готовата нaстойка се правят кoмпреси на болните стави или се втривa в тях. След това болнoто място се увива с вълнен плaт и се оставя да постои така в продължение на 2-3 часа през деня. Такъв компрес се прави и през нощта.
„След като научих тази рецепта, веднага с мама решихме да я пробваме. Само седмица след като започна да се лекува по този метод мама сподели, че вече спи по-добре и болките й не са толкова остри, колкото преди. Вече дори не ползва бастуна и е в отлична форма“, пише още жената.
Източник: lekuva.net
Аспиринова тинктура лекува безотказно кокоши трън, мазоли и разширени вениУпоритите мазоли и болезнените кокоши тръни по краката и ходилата може да премахнете много лесно с д…May 8 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации