петък, април 19, 2024

Списък с необходимите неща и продукти при 10- дневна карантина. Всеки трябва да знае това!

Най-четени

Практиката показва, че в случай на опасност от епидемия или природно бедствие, населението в паника често започва да граби всичко, което вижда по рафтовете, включително напълно ненужни неща. Водени от здравия разум днес сме ви изготвили оптимален списък за пазаруване в случай на непредвидена ситуация. Без паника, само рационален подход.

Собственик на аптека: Ако психозата с коронавируса продължава, ще изчезнат редица важни медикаменти„Лекарите – инфекциознисти намаляват все повече и повече, защото това е неоценена специалност“. Това…Mar 9 2020vijti.com

СЕДМИЧЕН СПИСЪК С ПРОДУКТИ

Необходимото снабдяване с храна се определя въз основа на наличните хора у дома, умножени по приблизителното време на недостъпност за пазаруване.

- Advertisement -

Например, средно наводнение или снеговалеж може да ви изолира от света за период от една до две седмици. Сериозните природни бедствия изискват запас за месец, а войните или катаклизмите – от няколко месеца до година.

В случай на огнище на инфекциозни заболявания трябва да купувате храна, така че без излишна нужда да не ходите в магазини с голям брой хора.

Така германските власти публикуваха списък с необходимите неща и продукти в случай на принудителна 10-дневна карантина във връзка с разпространението на коронавирус. Списъкът на продуктите е съставен въз основа на дневен прием на възрастен 2200 kcal.

За всеки човек се препоръчва да се запасите с 20 литра питейна вода, 2,5 кг ядки и консервирани зеленчуци, 3,5 кг ориз, зърнени храни, картофи, тестени изделия, 4 кг консервирани плодове и сушени плодове, 1,5 кг яйца, яйчен прах, риба, месо , 2,6 кг мляко и млечни продукти, 0,4 кг растително масло.

По възможност всички продукти трябва да имат дълъг срок на годност и да издържат без хладилник. Тоест, без полуфабрикати и замразени храни, които не могат да се приготвят без електричество. Нека да разгледаме списъка малко по- подробно

 

Вода
Водата е необходима за нашето тяло, приготвяне на храна и хигиена. По време на природно бедствие може изобщо да няма вода или ще бъде мръсна, заразена, неподходяща за пиене.

Ядки

Всяко разнообразие от ядки има запас от хранителни вещества, витамини и минерали. Смесите от ядки, семена, сушени плодове също са добри, те не се развалят дълго и перфектно задоволяват глада, зареждат ни с енергия.

Консервирано месо и риба

Най-добре е да се запасите с консервирана риба тон. Месото от риба тон е тлъсто, без малки кости и е високо ценено заради най-високото си съдържание на протеини сред рибата.

риба тон има изключителен вкус и съдържа около 120 калории на 100 грама продукт.

Зърнени храни

Зърнените култури са най-добрите приятели на оцеляващия. Препоръчва се да ги съхранявате в пластмасови бутилки или буркани.

Съвсем разумна цена и висока хранителна стойност отличават бобовите растения и белият ориз, които могат да се съхраняват в запечатана консерва до 30 години.

Но други зърнени култури без загуба на хранителна стойност могат да се съхраняват много по-малко. Елда – до 20 месеца, грис, ечемик и овес – до 14 месеца, просо – не повече от 4 месеца.

 

Консервирани плодове и зеленчуци

Консервираните зеленчуци имат дълъг срок на годност и не изискват специални условия за съхранение, поради което стават добър избор в трудни моменти.

Мляко на прах

Не е най-вкусният продукт, но именно това пием, когато купуваме пакетирано мляко с дълъг срок на годност. Предимствата включват факта, че млякото на прах в запечатана опаковка може да се съхранява години наред.

В допълнение към карантинните продукти се препоръчва да се запасите с минимален набор от основни лекарства, свещи, фенер, газова горелка, батерии и дезинфектант

Треска, кашлица и затруднено дишане са основните симптоми при коронавирусКоронавирусът може да причини симптоми подобни на грип. Характерни са треска, кашлица, затруднено ди…Mar 8 2020vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации