вторник, март 19, 2024

Спането с чорапи ускорява заспиването и качеството на съня

Най-четени

Смята се, че чорапите са били използвани за първи път през ерата на древните цивилизации като египтяните, гърците и римляните.  Въпреки че основната им цел е да запазят краката ни топли и обувките ни да са по-удобни, спането с чорапи всъщност може да подобри физическото и психическото ни благополучие. 

Открихме 5 причини, поради които може да искате да помислите за носенето на чорапи, преди да си легнете, а ползите са доста изненадващи! 

- Advertisement -

1. Чорапите ви помагат да заспите по-бързо 

Вярвате или не, проучванията показват, че носенето на чорапи през нощта ще ви помогне да заспите по-бързо. 

Това се дължи на факта, че затоплят краката ви. 

Когато краката ви са топли, това изпраща съобщение до мозъка да понижи телесната температура, което от своя страна сигнализира на тялото ви, че е време да си легнете.

 2. Могат да предотвратят болестта на Рейно 

Болестта на Рейно се случва, когато кръвта не може да циркулира правилно. Тя може да бъде причинена от фактори като стрес или студени температури. 

Пристъпът води до скованост в тялото или внезапна болка и подобни на спазми симптоми. 

Носенето на чорапи може да ви помогне да предотвратите атаките на Рейно, като регулирате вътрешната си телесна температура и държите краката си изолирани. 

3. Топлите чорапи могат да ви поддържат по-здрави 

Тъй като спането с чорапи понижава телесната температура и помага на кръвта ви да циркулира по-добре, имате по-голям шанс да спите по-добре. 

Това ви дава още по-добри шансове за повече часове почивка. Повече сън се равнява на по-добро здраве, щастие и енергия, които ще ви заредят през деня. 

4. Предотвратят горещи вълни 

Горещите вълни се причиняват главно от хормонален дисбаланс в тялото, тъй като контролът на температурата не може да бъде регулиран. 

Носенето на топли чорапи през нощта може да помогне за предотвратяване на горещи вълни, особено при жени в менопауза, тъй като основната телесна температура се понижава чрез подобрена циркулация. 

5. Помагат за облекчаване на сухите крака 

Ако имате сухи крака или напукани пети, носенето на чорапи може да ви помогне да ги поддържате овлажнени. 

Нанесете масло за тяло или овлажняващ лосион върху краката си, преди да си легнете и оставете чорапите да свършат своята магия. 

Можете да използвате този метод и на ръцете си! Дръжте краката и ръцете си покрити с чорапи и „заключете“ цялата влага, за да заздравее напуканата суха кожа.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Хирург от Книгата на рекордите на Гинес каза какво трябва да ядем, за да живеете дълго и да умрете спокойно в съня си:

Източник: Vylectese.cz dama.bg

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации