петък, март 29, 2024

Солни компреси, които лекуват дори рак и тумори

Най-четени

Тази история е намерена в стар вестник. Тя е за невероятните лечебни свойства на солта, която е използвана по време на Втората световна война за лечение на ранени войници.
„По време на Великата отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от други лекари той успешно използва за лечение на ранените  разтвор на готварска сол.
На голяма повърхност със замърсени рани той налагаше обилно напоена със солен разтвор голяма кърпа. След 3-4 дни  раната ставаше чиста, розова, температурата, ако е  висока, падаше до нормални граници. След още 3-4 дни  ранените бяха изпращани в тила. Соленият разтвор работеше перфектно –  почти нямахме смъртност.

Диана Любенова поведе битка с ракаДиана Любенова е поредната българска знаменитост, която направи силни откровения за диагнозата рак. …Oct 21 2019vijti.com

10 години след войната  аз използвах метода на Щеглов за лечение на зъбите си, както и кариес, усложнен с грануломи. Успехът дойде след две седмици. След това започнах да  проучвам влиянието на солния разтвор върху заболявания като холецистит, нефрит, хроничен апендицит, ревматична болест на сърцето, възпаление на белите дробове, ревматизъм, остеомиелит, абсцеси след инжектирането и така нататък.

- Advertisement -

По принцип, това са изолирани случаи, но всеки път получавах положителни резултати доста бързо. По-късно работих  в поликлиника и мога да разкажа за доста голям брой трудни случаи, когато превръзка със солен разтвор е по-ефективна от всички други лекарства. Успяхме да излекуваме хематоми, бурсит, хроничен апендицит. Работата е в това,  че солният разтвор има абсорбционни свойства и изтегля от тъканта течност с патогенна флора.

Един ден по време на бизнес пътуване в района, спрях в една квартира. Децата на хазяйката боледуваха от коклюш. Те непрекъснато кашляха. Аз наложих на гръбчетата им  солни превръзки през нощта. След половин час кашлица им спря и не се появи до сутринта. След четири превръзки болестта изчезна без следа.

В клиниката, за която става дума, хирургът предложи да опитаме солен разтвор при лечението на тумори. Първият такъв пациент бе жена с ракова бенка на лицето.

Тя обърнала внимание на нея преди шест месеца. През това време тя почервеняла, увеличила се и от нея изтичала сиво- кафява течност. Наложих я със солна превръзка. След първия път туморът избледня и се смали.

След втората стана още по- блед, и сякаш се сви. Престана и да тече. А след четвъртия път се върна в първоначалния си вид . След  петата превръзка всичко завърши без хирургическа намеса .

След това имаше едно младо момиче с аденом на гърдата. Предстоеше му операция. Посъветвах пациентката преди операцията да и направя солени превръзки  за няколко седмици. Представете си, след това операция не бе необходима. Шест месеца по-късно се появи аденом на втората гърда. Тя отново  се излекува  без операция – само със солни превръзки. Срещнах я девет години след лечението. Тя се чувстваше добре и беше забравила за болестта.

Мога да разкажа и за един преподавател  в Курския институт, който след девет превръзки се отърва от аденом на простатата.

А една жена, болна от левкемия, всяка нощ си прави солни превръзки под формата на блуза и панталони и за три седмици  си върна здравето.

Практика за използване на солени превръзки.

Първо. Готварската  сол във водния разтвор  не трябва да е повече от 10 %. Тя изважда от болния орган всякакви нечистотии. Въпреки това  терапевтичният ефект се получава само в случай, че превръзката е „дишаща“,  т.е. хигроскопична, което зависи от качеството на материала, използван за превръзка.

Второ. Солената  превръзка действа локално – само върху  болния орган или част от тялото, тъй като течността се абсорбира от подкожната тъкан като  издига тъканна течност от по-дълбоките слоеве, увличайки със себе си всички микроби, вируси и органична материя.

По този начин по време на действието на превръзката в тъканите на тялото на пациента се обновяват течностите, става очистване на патогенните фактори и се премахва патологичния процес.

Трето. Превръзката действа постепенно. Терапевтичен ефект се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече .

Четвърто. Използване на солен разтвор изисква определено внимание. Например, аз не бих съветвала да се прилага превръзка с разтвор с концентрация над 10 %. В някои случаи дори 8 процентов разтвор. (За да го приготвите в такава концентрация ще ви помогне  всеки фармацевт).
Възниква и въпрос: къде  гледат лекарите, ако превръзката със  солен разтвор е толкова ефективна, защо това лечение не е широко използвано?

Това е много просто – лекарите са в плен на лечение с препарати. Фармацевтичните фирми предлагат все повече и повече и по- скъпи лекарства. За съжаление, медицината също е бизнес. При това – огромен. Проблемът със солните превръзки е, че методът е твърде прост и евтин. Междувременно  животът ме убеждава, че тези превръзки са много добро средство в борбата срещу много болести.

Например, при настинка и главоболие си правя  кръгова превръзка на челото и задната част на главата за през нощта. След около час и половина хремата преминава, а главоболието на сутринта. При всякакви  настинки се правят превръзки при първите признаци.

И ако все пак съм пропуснала момента и имам вече  инфекция в гърлото и бронхите, си правя едновременно  превръзки на главата и шията ( 3-4 слоя тънка мека кърпа) и на гърба (от  два слоя влажна и 2 слоя суха кърпа) обикновено цяла нощ. Ефект се постига след 4-5 процедури.  При това аз продължавам да работя .

Следва: Още за технологията със солените превръзки – от каква материя и как да се приготвят.

Преди няколко години ме намери роднина. Нейната дъщеря страдаше от остри пристъпи на холецистит. За една седмицата аз и поставях солени превръзки от памучна тъкан върху болния черен дроб. Сгъвах памучна кърпа на 4 слоя, навлажнявах в солен разтвор и я оставях така през нощта.

Превръзката се постава така: от основата на лявата гръд до средата на напречната линия на корема, а на ширина – от гръдната кост и бялата линия на корема до  гръбначния стълб на гърба. Плътно се обвива с широка превръзка от бинт. След 10 часа се отстранява и в областта на черния дроб се поставя грейка с топла вода.

Това се прави така, за да се  разширят жлъчните канали и да се обезпечи свободната циркулация на течности. Грейката в този случай е задължителна. Що се отнася до момичето,  след  това лечение минаха много години, и тя не се оплакват от черния си дроб.

 Ако искате – вярвайте, но четирислойна превръзка от памучна кърпа,   налагана на двете гърди за 8-9 часа през нощта, помогна на жената да се избави за две седмици от рак на гърдата.

Соленият разтвор може да се използва само в превръзка, но в никакъв случай да не е компрес. Концентрацията на солта в разтвора не трябва да превишава 10%, но и да не пада под 8% .

Лентата  с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до унищожаване на капилярите в тъканите.

Най-важното е изборът на материала за превръзка. Той трябва да бъде хигроскопичен. Той трябва да е лесно промокаем,  без остатъчни мазнини, мазила, алкохол, йод. Те са недопустими и на  кожата, на която се прилага превръзката.

Най-добре е да се използват ленена и памучна тъкан (кърпа), многократно изпирана. В крайна сметка можете да използвате и марля. Последната се сгъва на 8 слоя. Всички  други материали – 4 слоя.

При прилагане на превръзка  разтворът трябва да бъде достатъчно горещ. Напояването на тъканта трябва да е средно- нито много напоена, нито твърде мокра. Върху превръзката нищо друго не се слага.

Закрепете я само с бинт или лепенка.

При  различни белодробни процеси (да не се поставя при кървене от белите дробове) по-добре е да се прилага превръзка на гърба, но е необходимо да се знае точната локализация на процеса – поставя се достатъчно здраво, но не и да не може да се диша лесно.

Коремната превръзка да е възможно най-стегната, защото през  нощта стомаха се изпразва, превръзката се разхлабва и вече не действа.

В случай, че имате здравословен проблем и не сте успели да го решите в болница, използвайте солени превръзки. Този метод не е някаква сензация.

Той просто е добре забравен.

(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)  Източник : Планета ТАЙН

А сега прочетете и за качествата и лечебните свойства на едрата морската сол

Солта като един от най-важните компоненти на човешката кръв е от изключително значение за нашето здраве. Тя участва в обменните процеси, регулира сърдечната дейност, работата на бъбреците и изпълнява много други жизненоважни функции.
Естествената морска сол е най-полезна за човека. Нейният състав е най-близък до кръвната плазма. Морската сол съдържа всички необходими химически елементи (64 на брой) – мед, калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, манган, цинк, хром, селен, сяра, силиций, бром, йод и още, и още…
Всички минерали са ценни за нашия организъм. Те регулират снабдяването на клетките с хранителни вещества и тяхното пречистване, формират клетъчните мембрани, подобряват предаването на нервните импулси, помагат на кръвта да се съсирва, успокояват нервната система, регулират хормоналния обмен. Освен това морската сол действа лечебно на кожата и затова се използва активно в балнеологията – тя дразни кожата, което води до прилив на кръв, в резултат на това клетките на кожата активно се обновяват, а раните и възпаленията се лекуват по-бързо. Солта влияе на нервната система, тя е много добро средство, намаляващо стреса.

Неслучайно французи, шведи, немци, норвежци, холандци използват само морска сол, а ние, българите, приготвяме единствено кисело зеле с морска сол.
Натуралната морска сол се образува чрез изпаряване на морската вода под въздействието на слънцето и вятъра. Събира се веднъж в годината – през лятото. Събраната сол се обработва: тя се измива, изсушава и се наситнява до получаването на кристали с различни размери. Тази технология запазва биологично активните вещества в нея.
Как да се лекуваме с морска сол?

Промивка на носа
При хрема и всички видове синузит, както и при начални симптоми на настинка (сухота и дращене в носа и носоглътката), промивайте носа си с разтвор на морска сол с концентрация 1 чаена лъжичка на чаша вода. Процедурата може да се направи, когато и двата синуса са свободни. Вземете спринцовка или чайниче с тесен улей, запушете едната ноздра и налейте течността във втората. Главата трябва да бъде леко наклонена. Ако направите всичко както трябва, водата попада в носоглътката и започва да тече от втората ноздра.

Гаргара за гърлото
Подсолена вода се използва за гаргара при настинка – болки, възпаление, затруднено преглъщане. Вземете две чаши топла преварена вода, прибавете 2 супени лъжици ситна морска сол и хубаво разбъркайте. С големи глътки правете гаргара на гърлото и после изплюйте разтвора.

Срещу токсините
Морската сол перфектно отпуска мускулите и успокоява нервната система. Вземете 500 г едра морска сол, добавете я в затоплена до температурата на тялото вана и полежете в нея в течение на 15-20 минути. Може да добавите няколко капки успокояващи етерични масла – лавандула, маточина, лайка, жасмин. По време на процедурата минералите активно проникват в кожата, възстановявайки водното, белтъчното, витаминното и минерално равновесие в организма. Освен това освобождават токсините от човешкия организъм на ниво потни и мастни жлези. Обикновено се правят 10-12 процедури през ден.

Срещу целулита
Ситна морска сол смесете с душ-гел и с масажиращи движения втривайте във влажното тяло. Може да добавите масло от здравец или грейпфрут. Изплакнете с топла вода, след това облечете топъл халат и се завийте в леглото.

За кожата и ставите
Вани с едра морска сол се назначават при лечение на кожни заболявания – псориазис, витилиго, различни видове диатеза, невродермит, екзема и др. Освен това те могат да се използват за лечение на заболявания на ставите, ревматизъм, остеохондроза.

Солени вани с липов цвят
Вана с липов цвят, мента и морска сол ще излекува краката ви от оток. Вземете по 2 шепи листа от мента и липов цвят, залейте ги с 1 литър вряла вода и оставете на водна баня в течение на 10 минути. Готовата отвара прецедете в леген с вода, добавете шепа морска сол и хубаво разбъркайте. В така приготвената вана потопете краката си. Процедурата продължава 15 минути.

Като добавка и в храната
Ние често чуваме, че солта повишава кръвното налягане и като цяло е вредна. Става дума за готварската сол. С морската сол нещата са различни – тя подобрява функцията на щитовидната жлеза, активира храносмилателните ензими, нормализира кръвното налягане, регулира водния баланс, укрепва имунната система.

Действително, причините да заменим готварската сол с морска са много.

Източник: burgasnovinite

„Аз съм онколог. Ето какво ще направя, ако ми поставят диагнозата рак:“ – информация, която спасява животиИзвестният в САЩ лекар и учен Марк Хаймън пише колона за това, което трябва да направите, ако ви отк…Oct 19 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации