четвъртък, март 28, 2024

След толкова години истината излезе наяве: Свидетел на потъването на Титаник промени напълно представата за случилото се

Най-четени

Пожар и взривове завлекли великия кораб на дъното
Знаем от голям брой книги и филми, че „Титаник“ е потънал заради айсберг, но наскоро появили се сведения сочат за това, че основната причина за потъването на кораба са били пожар и взривове.
Да разгледаме някои факти, които може да хвърлят светлина върху тези нови обстоятелства.
Останалият жив Вагинак Бюрат Вагинак Бюрат е жител на Константинопол. По онова време той е трябвало да отиде на командировка в САЩ. И „Титаник“ е бил единственият начин той да стигне до там. Бюрат е бил един от онези, които е оцелял при потъването на кораба и е видял със собствените си очи всичко.
Два месеца след трагичния инцидент лошите новини за семейството на Шабан Шаулич не спират, нанесоха голям удар на съпругата муРазследването вероятно ще се проточи доста време Два месеца след трагичния инцидент, в който Шабан Ш…Apr 22 2019vijti.com

Но неговата версия се отличава от официалната. След корабокрушението Бюрат е описал писмено какво наистина се е случило с „Титаник“. Вагинак е живял дълъг живот и често е говорил за своето „пътешествие“. Най-интересното е това, че мъжът никога не е споменавал айсберг.
Вместо това Бюрат винаги е разказвал за някакъв взрив, който бил довел до потъването на „Титаник“. В нощта на 15-и април Вагинак чул взрив. Токът в каютата му угаснал, а хората, намиращи се на горните легла, паднали на пода.
В резултат единият от спътниците му си ударил главата, а друг – си счупил ръката. Бюрат взел от каютата само парите си и паспорта си. Заедно със свой приятел той решил да скочи във водата, взимайки със себе си само спасителен пояс.

След няколко минути в ледената вода крайниците му започнали да се вкоченяват. Малко след това Вагинак видял спасителна лодка. Той започнал да вика за помощ, но в крайна сметка той бил само ударен с весло по главата.
Мъжът изгубил съзнание, а когато се събудил, той вече се намирал в болницата. Оказало се, че мъжът е спасен от жена, която била в лодката. Тя казала на всички, че това е нейния син. Никой не би обърнал внимание на твърденията на мъжа, ако в работата не се бяха замесили и други оцелели. Какво са видели хората по време на катастрофата с „Титаник“? Мнозина от оцелелите твърдят, че на „Титаник“ е имало между два и четири взрива.
Изследователят и писател Бил Вормстед също предоставя някои сведения за този факт, които той е научил от разговори с оцелели. Например, командирът Артър Г. Пичен, намирайки се до пътници от първа класа, е чул взрив, след което корабът е започнал да потъва.

- Advertisement -

Джордж Фредерик Кроу, работил в отсека със спасителните лодки, също казва в своето интервю с писателя, че е избухнал взрив, след което кърмата в долния отсек се спукала.
Потвърждения на изследователите, че „Титаник“ може да е потънал заради силен пожар По онова време инженерите на „Титаник“, а и целия свят, не са знаели за опасността от електролизата, която може да превърне морската вода във взривоопасен газообразен водород. Джон Уикман привежда в своята книга „Титаник“ доказателство за това, че инженерите са допуснали сериозна грешка.
Те не са допускали възможността електрически ток да предизвика взрив. Ако те бяха предвидили тази възможност, то „Титаник“ можеше да не потъне и пътниците да оцелеят. Уикман смята, че първият взрив е станал между 01:10 и 01:20 часа. Пожарът е бил предизвикан именно от този взрив. Всичко това се е случило в горивното хранилище на третия етаж зад едно от котелните.
При това той добавя, че е имало още един взрив, който е разцепил кораба на две части, и именно това е станало причина за катастрофата. Много от пътниците са чули сърцераздирателен грохот, след което корабът започнал бързо да потъва. Мнението на Шенан Молони Потъването е била „идеална“ комбинация от различни фактори, които са станали причина за взрива. Журналистът Шенан Молони потвърждава това.

Той е прекарал над 30 години в разследване на загадката на потъването на „Титаник“. Молони достига до извода, че причината за пожара са били „огънят, водата и престъпната небрежност“. Какво наистина се е случило на борда на „Титаник“, най-вероятно, завинаги ще остане загадка.
Източник: Флагман
Пълен обрат с милионите на Баба ВангаВ края на миналата седмица се появи една много любопитна информация, че петричката пророчица баба Ва…Jul 30 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации