вторник, април 23, 2024

Банановите кори имат широко приложение, затова не ги изхвърляйте на боклука

Най-четени

Години наред лекомислено сме изхвърляли в боклука банановите кори, а това се оказва груба грешка, показва скорошно изследване. Те имат широко приложение и могат да бъдат безценни за здравето ни. Кората от банан е отличен естествен филтър – поставена в чешмяната вода тя абсорбира оловото, което не е никак полезно за организма. Тя може да бъде използвана много успешно в борбата с брадавиците. Необходимо е само засегнатата зона да бъде наложена с вътрешната страна на кората – след серия от компреси брадавиците изчезват. Съдържащите се в банановата кора ензими и масла са идеални за успокояване на кожни наранявания, екземи, изгаряния и ухапвания от насекоми. Корите могат да намерят място и в домакинството. Те са идеална естествена тор както за саксийните растения, така и за насажденията в градината.
Не само вкусни, но и много полезни: Виже кои 7 болести можете да излекувате с мандарини по-добре, отколкото с хапчетаЗа много от нас миризмата на мандарини е силно свързана с очакването на новогодишното чудо. Както се…Dec 3 2018vijti.com

За целта корите трябва да се накълцат и да престоят във вода. Смлени в блендер пък, банановите кори се превръщат в идеалното средство за почистване на сребърни прибори и бижута. С тяхна помощ ще си спестим много търкане, както и немалко средства за скъпи и недоказани препарати.
Ето и още някои полезни употреби на банановата кора в дома, публикувани в zdraveikrasota.bg.
Излъскайте обувките: натъркването на бананова кора върху обувките ще ги накара веднага да заблестят.
Почистете среброто: излъскайте вилици, ножове и лъжици, докато започнат да блестят.
Хвърлете я в купчина тор: ако имате купчина от органичен компост, бананите са от голяма полза за него.

Репелент за листни въшки: нарежете на малки парчета банановата кора и я заровете до розови или други подобни храсти. Това ще помогне за предотвратяване на често срещани болести по растенията.
Привлича пеперуди: ако обичате да се радвате на пеперуди в градината, не се колебайте да посипете навред с бананови кори; те обичат сладката миризма!
Почистете листата на растенията: натъркайте листата на растенията с вътрешността на банановата кора, за да ги поддържате чисти и красиви.
Капан за молци: точно като пеперудите, молците са привлечени от сладкия аромат на корите на бананите.
Помага да запазите месото сочно: действа най-добре за пилешки гърди, преди да ги сготвите в тенджера или да ги изпечете.

- Advertisement -

Привлича птиците: птиците обичат сладкия вкус на бананите. Оставете кора върху перваза на прозореца, градина, балкон или друго място, където те могат лесно да достигнат.
Избелване на зъби: натърквайте банановата кора (вътрешната част) върху зъбите редовно, за да са по-бели.
Маска за лице: хранителните вещества в една бананова кора предлагат ензими, които придават много по-здрав вид на кожата. Измийте лицето с неутрален сапун. Нанесете кората върху цялото лице и оставете да изсъхне, след което изплакнете с хладка вода.
За намаляване на дразнене и сърбежи: ако сте ухапани от комар или мравка, оставете бананова кора върху ухапаното място в продължение на няколко минути. Можете да я използвате и в случаи на леки ожулвания или против отровен бръшлян или отровен дъб.
Като храна: в азиатската кухня те се консумират както сурови, така и сготвени. Можете да откриете интересни и вкусни рецепти.
Немска рецепта прави чудеса с организма: отпушва артериите, понижава холестерола, а сърцето направо се подмладяваОтпушете артериите и помогнете на вашето сърце да работи по-добре, като ползвате този лек, популярен…Nov 20 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации