събота, април 20, 2024

Скандални снимки: Васил Божков на яхта с Бобоков

Най-четени

Бизнесменът Васил Божков се познава не само с разследвания за вноса на опасен боклук Пламен Бобоков, но и с още един клиент на Специализираната прокуратура по знаково дело за участие в организирана престъпна група – Георги Божилов – Жоро Тениса.

С единия избягалият в Дубай Божков се е снимал на яхта, а с другия е празнувал рожден ден, пише „24 часа“.

Фотосите изглеждат автентични, но от кого са правени, не е ясно.

- Advertisement -

На снимките се вижда, че Божков празнува рожден ден с Жоро Тениса. На купона са и половинките на двамата – Елена и Боряна.

За Божков, който е роден на 29 юли, има специална торта, украсена с пура. Според човек, който не е от близкото обкръжение на бизнесмена с 18 обвинения, но познава част от приятелите му, Тениса е бил на рожден ден с него и миналото лято. Божков обичал гръцкото крайбрежие. Затова през 2016 г. отпразнувал 60-годишния си юбилей на остров Миконос – перлата на Егейско море.

Името на Жоро Тениса се появи в медийните и съдебни хроники в средата на януари 2015 г., когато десетки спецполицаи и антимафиоти атакуваха луксозна къща в столичния кв. “Бояна” на бизнесдамата Мила Георгиева.

Акцията бе за разкриване на банда, замесена с наркотици.

В ареста тогава освен Георгиева бяха прибрани бившият ѝ мъж Михаил Георгиев, брат ѝ Ангел Ангелов, доведеният ѝ брат Максим Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов, Олег Попов и Георги Божилов-Тениса. След издирване бе заловен и Пламен Тлъстуша.

МВР и прокуратурата имаха подозрения, че групата или хора, които гравитират около нея, са свързани с поръчки за убийства, палежи и данъчни престъпления

Но до обвинителен акт за такива престъпления не се стигна.

Делото е внесено в спецсъда само за участие в група за разпространени на дрога. Веднъж е върнато за доразследване и пак е изготвен обвинителен акт.

Последното заседание е било този месец, а следващото е насрочено за есента.

Освен за участие в наркогрупата в средата на юни Жоро Тениса е бил обвинен по едно от делата, които се водят срещу Васил Божков, който е в Дубай и се чака екстрадицията му.

По него хазартният бос е следствен за 7 престъпления, сред тях за побудителство към 4 убийства.

Тениса е подведен под отговорност за участие в групатана Божков, но каква е конкретната му роля, засега не е ясно. Той е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция.
Наскоро в тв интервю Пламен Бобоков каза, че се познава с Божков от 90-те години и “се движат в един кръг”.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации