вторник, април 23, 2024

Силни магнитни бури ни удрят този уикенд, болните да не излизат

Най-четени

Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на космическото време към Американската национална агенция за изследване на атмосферата и океаните.
Причина за геомагнитното смущение е високоскоростен слънчев вятър. На този етап прогнозата е за лека магнитна буря (G1). Справка в Руската лаборатория за изследване на слънчевата активност към Института “Лебедев” показва, че геомагнитната атака ще започне вечерта на 31 август, когато планетарният индекс ще е със стойност 4 по 10-степенната скала. На 1 септември се очаква кулминацията на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6.
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

Слабите геомагнитни бури се усещат предимно от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, обясняват лекари. Възможни са сърдечни спазми, замаяност, главоболие и липса на концентрация. Смущенията в магнитното поле могат да въздействат и на хора с психични разстройства. При подобни ситуации понякога има и колебания в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
Магнитните бури се отразяват на здравословното състояние и тонус на много хора. По-младите и тези, които спортуват, са по-слабо чувствителни на магнитните смущения.
Най-честито магнитните бури засягат тези, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Магнитните бури се отразяват негативно и на храносмилателната и нервната система.

През тези периоди може да се изпита чувство на тревога, тъга, да се появи безсъние, раздразнителност, главоболие, ниска концентрация, умора и други.
В тези случи не бива да се остава в закрито помещение. По този начин не можем да се предпазим от магнитната бурия. Истината е, че за организма ни е без значение дали сме в затворено помещение или сме сред природата.
Нещо повече – изолирането в затворени пространства не е препоръчително, тъй като въздухът навън е по-свеж. По този начин може да се облекчат неразположенията, предизвикани от повишената слънчева активност.

- Advertisement -

По време на магнитни бури, организмът ни се влияе от повишеното съдържание на радон във въздуха. Радонът е радиоактивен химичен елемент, който при по-високи нива по принцип предизвиква неразположения, дори и заболявания.
Неговата концентрация във въздуха е най-висока едва един – два дни, след слънчевото изригване, затова тогава и се появяват и неразположенията.
По време на магнитни бури можем да си помогнем като избягваме консумация на храни, съдържащи животински мазнини и наблегнем на пресните плодове и зеленчуците. Активният спорт също носи ползи.
Източник: Ретро
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации