четвъртък, март 28, 2024

Сега му е времето да си наберете: Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и куп други неща

Най-четени

Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и здрави
Благодатната смокиня, наричана в Индия дървото на бедните, защото има вкусни плодове почти през цялата година, е много полезно за здравето дърво.
Не само плодът обаче е толкова здравословен, но и листата, които дори имат повече лечебни ползи за човешкия организъм от самите смокини.
Отвара или настойка от листа от смокиня имат способността да лекува диабет като намалява високите нива на кръвна захар.
Чай или екстракт на листа от смокиня влияе благотворно на нивото на инсулина, който се изисква от организма и по този начин се понижава нуждата от поставянето на инжекции при инсулинозависимите диабетно болни, или от приема на медикаменти при хора с диабет тип 2.
Внимание: Всеки прави това, а е толкова вредно за здраветоКръстосването на краката е много често срещана поза на седене. Много от нас го правят автоматично. Н…Jun 18 2019vijti.com

Чай, приготвен от листа от смокиня или приемът им в сурово състояние
имат свойството да понижават и опасните триглицериди, които влияят за образуване на лошия холестерол в кръвта.
Голямото количество от тези мазнини води до риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и нездравословно напълняване в областта на талията.
Отвара от листа от смокиня помагат също така при белодробни болести като бронхит, и астма.
Три смокинови листа се измиват хубаво и се варят в литър вода 15 минути. Киснат 2-3 часа, прецежда се и се приема вместо вода.

Още една рецепта със смокинови листа против астма, болни бъбреци и пикочна система
Три супени лъжици изсушени смокинови листа се поставят в термос и се запарват с половин литър вряла вода. Оставят се в термоса за 4-5 часа, след което запарката се прецежда. Пие се четири пъти дневно по половин чаша.
Рецепта от листа от смокиня при ентероколит, колит и дизентерия.
Една супена лъжица стрити изсушени смокинови листа се запарва с една чаша вряла вода. Престоява един час и трябва да се прецеди. Това количество запарка е за един ден и се изпива на два или три пъти в рамките на деня.
Силата на полезните листа от смокиня е толкова голяма, че се препоръчва да се приемат при болест на Бюргер, когато настъпва запушване на кръвоносните съдове.

- Advertisement -

Гастрит и язва се лекуват в народната медицина като се препоръчва хапване на сурови листа от смокиня.
С тях се премахват циреи, кокоши трън, а отвара, прилагана като компрес, е ефикасен начин да се отървете от подкожни пъпки.
Полезните листа от смокиня са богати на калций и калий, както и на антиоксиданти, което способства за нормализиране на високото кръвно налягане.
Тъй като са богати на много фибри, който иска да отслабне, може всеки ден да консумира попарени с вряла вода листа от смокиня.
Листа от смокиня влизат в състава на мехлеми против псориазис, оплешивяване и витилиго. Ефективно е покриването на засегнатите места с измити прясно откъснати смокинови листа.

Млечният сок, който отделят листата от смокиня е способен дори да премахва татуировки.
Как да си направим сушени листа от смокиня за зимата
Листата се събират от юни до октомври. Не се късат, а се отрязват с нож. Препоръчва се да работите с ръкавици заради млечния сок, който се отделя от листата.
Подреждат се на равна плоскост, сушат се на открито. За по-бързо изсъхване се обръщат 2-3 пъти на ден. По време на сушене листата не бива да се мокрят, затова се сушат под навес.
При ясно и слънчево време сушенето приключва след 5-6 дни. Пресушените листа покафеняват и губят лечебните си свойства. Изсушените листа от смокиня се съхраняват в сухо и проветриво помещение, срокът на годност е 2 години.
Източник: petel
Всеки трябва да го знае: Тиквата много полезна за здравето, но не всеки може да я ядеД-р Тони Пероне е известен диетолог и нутрологист. Популярен е сред холивудските звезди, като Ръсел …Jun 19 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации