вторник, март 19, 2024

Рецептата на хирурга – как да убием грипа в зародиш още в първите часове на появата му

Най-четени

Във време на грипна епидемия всички се стараем да ограничим контактите си до минимум, но въпреки това, понякога заразата е неизбежна. Ако някога сте карали грип, то познавате неприятното усещане, когато внезапно ви втриса и всяка частичка от тялото започва да ви боли.

Затова днес решихме да ви представим тази позабравена, но изпината от времето рецепта за париране на грипа още в първите часове от проявлението му.

Рецептата е на известен съветски хирург и е помогнала на мнозина да парират атаката на грипния вирус.

- Advertisement -

Голямото количество сол е вредно – всички знаем. Страстта към твърде солените храни е вредна за здравето, причинява проблеми със задържането на течности в организма. Но използването на сол като терапевтично средство е много полезно.

Соленият разтвор може да облекчи възпалението, той промива носа и гърлото. Но какви други чудеса може да направи обикновената трапезна сол?

Тази рецепта е изпитана от д-р И.И. Щеглов, който я използва за лечение на ранени войници по време на Втората световна война! Сестра му предава рецептата на поколенията.

Според сестрата хирургът е лекувал доста сериозни рани с помощта на хипертоничен разтвор на натриев хлорид, които след 3-4 дни преставали да гният и кожата ставала розова. Високата температура при използване на този метод спадала. Щеглов практически нямал смъртни случаи.

Как е възможно това? Факт е, че физиологичният разтвор абсорбира течностите с патогенна микрофлора, изтегляйки всички зарази и почиства тъканите.

Днес ще ви разкажем повече за прочутата солна превръзка на д-г Щеглов:

солна превръзка

Какви са правилата за използване на солена превръзка?

1) Процентът сол в разтвора трябва да бъде не повече от 10 процента. По-добре по-малко, отколкото повече! Превръзката с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до разрушаване на капилярите в тъканите в областта на приложение.

2) Материалът, използван за солния компрес , трябва да бъде дишащ. Това е задължително! Използвайте естествена материя – лен или памук, многократно използван и неведнъж изпиран.

Ако използвате тензух, направете от него 8 слоя. Превръзките от всички останали материали да са от 4 слоя.

3) Ефектът от солния компрес се отнася само за зоната, върху която се прилага.

4) Такова лечение може да бъде доста продължително – ще отнеме поне седмица, за да видите ефекта от използването на солена превръзка.

5) Разтворът по време на приготвяне на превръзката трябва да е доста горещ. Изстискайте тъканта, която ще използвате за превръзката, така че да не е много суха и не много мокра. Прикрепете превръзката с бинт или я закрепете с лейкопласт.

солен компрес

Как да използвате солна превръзка за специфични заболявания?

1) Ако имате хрема или главоболие, нанесете превръзката под формата на пръстен – на челото и задната част на главата. Хремата преминава след 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболие, е по-добре да държите превръзката до сутринта.

2) Ако усетите, че имате настинка или грип, незабавно приложите описания по-горе метод. Ако все пак се забавите с прилагането му, в допълнение към превръзката на главата ще трябва да поставите още една на гърба (2 слоя мокра и 2 слоя суха кърпа).

Оставете превръзките цяла нощ.

Направете около 4-5 процедури.

И ето още няколко съвета как правилно да приготвите соления разтвор.

солен компрес

Това е важно!

1) В един литър топла преварена вода (дъждовна или дестилирана) разтворете 3 с.л. трапезна сол без връх. Разбъркайте добре.
2) Вземете 8 слоя естествена тъкан, накиснете я в разтвора за 1 минута. Изстискайте леко, така че да не тече.
3) Нанесете тази солна превръзка върху възпалено място, превържете я добре или закрепете с лепяща лента. Не забравяйте да сложите отгоре парче естествена вълна (за предпочитане агнешка). И легнете в леглото.
4) На сутринта премахнете превръзката. Повторете процедурата следващата вечер преди лягане.

Важно! Преди да използвате всяко средство от народната медицина, задължително се консултирайте с лекар!

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации