петък, март 29, 2024

Разследващият журналист Васил Иванов се завръща в Нова телевизия

Най-четени

Нов проект за журналистически разследвания ще предложи NOVA през есенния телевизионен сезон. От септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп“ Кирил Домусчиев.
Васил Иванов е един от най-силните разследващи журналисти в последните 14 години в българския ефир. За този период той е автор на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински чиновници в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, така и десетки кметове и директори на агенции, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си.
Разследващият журналист Васил Иванов хвърли оставка: Реших да започна свой, нов проектВасил Иванов напуска работата си в Канал 3! Журналистът Васил Иванов хвърли истинска бомба, като вне…Apr 10 2019vijti.com

В последствие много от тях са осъдени. Като разследващ журналист на NOVА, Иванов разкри и показа още десетки порочни и престъпни схеми. Зрителите помнят как бе прехвърлен на негово име бронираният служебен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът доказа системни нарушения на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017г., той ръководи сформирания от него разследващ екип.
Заради работата си, Васил Иванов многократно е бил обект на заплахи и посегателства. През 2006 година бе взривено жилището му с бомба, чиято мощност е 1 кг. тротилов еквивалент.

Тина Ивайлова

Към екипа на новия проект се присъединява и още един разследващ журналист – репортерът на NOVA и TrafficNews.bg Тина Ивайлова. Тя става част от семейството на NOVA през 2012 година, където разплита различни криминални казуси. След нейното разследване за купуване на гласове на местните избори през 2015 година има задържани и осъдени.
„Ало“ измамници също се изправиха пред съда, след като Тина Ивайлова внедри екип на медията в престъпната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи тръгна, е за двама братя с луксозни автомобили, които само по документи са незрящи.

- Advertisement -

Припомняме, че преди да започне работа в „Канал 3” Иванов се изявяваше като разследващ журналист в Нова телевизия. Той се раздели с медията през 2017 година с огромен скандал, обвинявайки я, че цензурира разследвания му и обслужва интереси.
Навремето той обяви кой бе конкретният повод за шумно подадената му оставка: „Потърси ме съдия, който беше готов да застане с лицето си пред камерата и с документи и доказателства да разкрие корупционни практики в съда, в който работи.
Емблематичен съд, намиращ се близо до граничен контролен пункт и митница. Даде ми конкретен пример, подкрепен с документи.”
По думите му това щял да бъде хитов материал, но тогавашната шефка Дарина Сарелска, която също вече е аут от медията, забранила излъчването на подобен репортаж.
Източник: БЛИЦ
Миролюба Бенатова: Нова тв прекрати трудовия ми договор своя инициативаБлизо 7000 лева е била месечната заплата на Генка Шикерова, която в петък е била освободена от Нова …Jun 12 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации