Почина 34-годишния Николай от Асеновград, който от почти 10 години се бори с рака.

„Уважаеми приятели,

С дълбока скръб ви съобщаваме, че късно снощи – 08.03.2020, ни напусна нашият приятел Николай Иванов. Думите са малко, за да бъде описана загубата му. Той бе син, внук, брат и приятел, човек изпълнен с вяра, любов и енергия, с която заразяваше всички около него. Не спря да се бори с коварната болест, когато много други биха се отказали, или просто не биха издържали.
Истински мъж и герой, който вдъхновяваше хората. Мир на праха ти, братле!“, написа във Фейсбук приятел на семейството и част кампанията в социалните мрежи „Да помогнем на Николай!“.

- Advertisement -

Студент само на 11 години – Димитър от Асеновград взе първия си изпит в Soft UniДимитър Самаров е само на 11 години, но вече е студент в Софтуерния университет „Soft Uni”. Преди дв…Mar 15 2019vijti.com

Припомняме, че Ники от Асеновград остана в тежко състояние в болницата в Испания след последните две хирургически интервенции, осма и девета поред.

„През всички тези години на борба, Ники никога не е бил в по-трудна ситуация. Битката му е изключително тежка. Всеки ден прави физиотерапия, защото не е ставал от леглото повече от месец. Болките му са изтощаващи. Духът му, обаче е несломим! Такъв, какъвто го познаваме. Този всекидневен ад би смазал всеки. Не и него!“, писаха негови близки в социалните мрежи.

Близо 10 години Ники се лекува в университетска клиника в Навара, Испания от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази. Младият мъж премина през тежки медицински процедури, които омаломощиха не само тялото, но и бяха истинско изпитание за психическата му издържливост. Последните две години бяха най-трудните за асеновградчанина. Хиляди българи се включиха в благотворителните кампании за събиране на средства за лечението му, Община Асеновград също многократно отпускаше пари от бюджета си, но, за съжаление, болестта ни отне Николай.

Изказваме искрени съболезнавания на близките!