вторник, март 19, 2024

Почина Анахид Тачева

Най-четени

Телевизионната водеща Анахид Тачева е починала в петък 18 ноември, твърди novini.bg. Тя е едно от любимите лица на Първа програма на националната телевизия от 1962 година нататък. Анахид Тачева е популярна и обичана българска говорителка, родена с моминско име  Анахид Мелкон Тавитян.

Анахид Тачева е истинска звезда сред телевизионните говорителки от държавната телевизия. Става изключително популярна през 60-те години – и като едно от най-красивите лица от екрана, и като съпруга на големия актьор Коста Цонев.

„Имам по-малък брат и сестра, с които много се разбирахме. Навремето нямаше телевизия и играехме на шах, пинг-понг или “Черен Петър”. Вечер слушахме плочи на грамофона. Бях фен на “Левски”.

- Advertisement -

С децата в махалата пишехме навсякъде: “Горе Левски, долу ЦСКА”. Четях и много книги, които вземах от чичо Стоян – адвокат, който живееше срещу нас. Любимата ми беше “Мъртвите сибирски полета”, разказва Анахид спомени от детството си.

Анахид Тачева печели конкурса на БНТ през 1962 г. и оттогава дълги години е говорителка на първа програма на националната телевизия.

 Първият ѝ съпруг е актьорът Коста Цонев, за който се омъжва за първи път през 1958 г., веднага след завършване на гимназия.  Двамата се запознават по време на новогодишно тържество в зала „България”.

По това време бъдещата телевизионна говорителка няма навършени още 18 години и за да се оженят, той лъже, че вече е бременна от него. Докато е омъжена за него се появява на екрана под името Ани Цонева.

Те се развеждат и после отново се женят и развеждат. Имат две деца – Теодора и Димитър.

Последният ѝ брак е с Васил Тачев, успешен бизнесмен. С него имат едно дете – Анахид.

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации