петък, март 29, 2024

Пожарникар: 7 предмета могат да изпепелят дома ни за секунди! СНИМКИ

Най-четени

Всеки иска безопасен и защитен дом. Понякога обаче без дори да осъзнаваме само правим големи грешки, които не само могат да съсипят домашния уют, а направо могат да унищожат жилището ни. Буквално! Преди време от jenata.blitz.bg споделихме с вас, че има девет неща, които могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом.

Какво се случва с жената-сензор след пожара: Слагат кожа от краката на Мая Попова по изгорелите ръцеЛекарите, които се грижат денонощно за тежко пострадалата при пожар Мая Попова, са взели кожа от кра…Oct 4 2019vijti.com

Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на шокираща история. Тя бе споделена от един пожарникар.

- Advertisement -

Той разкри, че във всеки ъгъл на домовете ни има предмети, които представляват голяма опасност!

Най-лошото е, че дори не подозирате какво точно може да се окаже фатално и да предизвика пожар, който да изпепели всичко, което ни е ценно.

Е, според пожарникаря има седем неща, които повече от нас имаме вкъщи и които могат да избухнат в пламъци, които пък да изпепелят всичко за отрицателно време. Освен това и самите ние може да пострадаме от тях докато ги ползваме.

Ето и седемте опасни предмета, за които винаги трябва да имате едно наум:

Мръсни парцали

Всички салфетки, гъби и парцали с мазни петна са бомба в реално време, казва пожарникарят. Те незабавно се запалват, което води до ужасни последици. Съхранявайте такива парцали само в метален съд с капак.

Електрическо одеяло

Положителните качества на това устройство вече са оценени от хиляди хора по целия свят. Одеялото може да ви помогне в студената нощ, но ако се използва неправилно, може да предизвика пожар в дома ви.

Не позволявайте на домашните любимци да спят на него; освен това никога не го покривайте с нещо отгоре.

И още един изключително важен момент: винаги изключвайте устройството, ако не го използвате.

Прах

Да, да, звучи невероятно, но прахът, който го има във всеки дом, може да бъде една от основните причини за пожар. Ако на повърхността или около електрическите уреди се е натрупал прах, опасността е още по-голяма. По-добре е да не отлагате почистването за дълго време, за да не излагате на риск състоянието на къщата и живота си!

Баба Ванга е предсказала пожара в „Нотр Дам“, твърди турска медияВ една от най-важните точки на Европа през 2019 година ще има голям пожар, казала приживе пророчицат…Apr 16 2019vijti.com

Удължител и разклонител

Пожарникарите не препоръчват непрекъснато използването на удължители или разклонители. Те обясняват защо: такива устройства могат да се използват само като временно решение.

Освен това се оказва, че в никакъв случай не трябва да включвате по няколко кабела един в друг, защото това може да доведе до претоварване на мрежата и късо съединение.

Какво да правим в тази ситуация? Просто трябва да поканите добър електротехник, който просто ще направи допълнително окабеляване във вашия дом, ако е необходимо.

Сушилня

Сушилня AEG T8DEE48S

Пожарникарят е категоричен, че сушилнята може да улесни живота на домакините, но в същото време това устройство може да бъде невероятно опасно!

Работата е там, че филтърът на това устройство е в състояние да натрупа огромно количество прах. При нагряване прахът може лесно да се запали. Но гасенето на такъв пожар няма да е толкова лесно.

За да избегнете подобен обрат на събитията, то трябва редовно да почиствате филтъра от замърсявания.

Лаптоп и таблет

Много от нас оставят тези устройства включени. Много често можете да видите лаптоп без стойка на легло или диван.

Това почти винаги води до прегряване на устройството, което, разбира се, може да причини пожар!

Ето защо е най-добре да работите на лаптопа на масата или да използвате специална охлаждаща стойка.

Кухненската печка

Опасността от пожар, която идва от печката, зависи от това колко често я миете и дали го правите правилно. Ако миете печката рядко и некачествено, то тогава върху нея започват да се натрупват мръсотия и мазнини, които може да доведат до пожар.

Гадателката на Цеца Величкович: : Ще има пожари и в България, не пътувайте до Франция и ИспанияПравителството няма да падне, ще приемем еврото, категорична е Цветанка Янакиева. Ясновидката Цветан…Apr 27 2019vijti.com

Източник: jenata.blitz.bg

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации