четвъртък, април 25, 2024

Очаква ли ни вирусен ураган наесен? Немски вирусолог със смразяващо предупреждение:

Най-четени

Професор Александър Кекуле е един от водещите експерти- вирусолози в Германия . Неговото мнение е искано във връзка с епидемията от коронавирус нееднократно, а самият той съвсем не е оптимист във връзка с развитието на заразата.

Професор Кекуле отправи сериозни критики срещу разхлабването на мерките в страната, дори заговори за „вирусен ураган“, който може да зелее Германия през есента.

Д-р Антония Първанова: Коронавирус има в България още от месец ноември Ако съмнителните случаи бъдат изследвани, те най-вероятно ще се окажат с антитела Коронавирус най…May 8 2020vijti.com

- Advertisement -

Кекуле смята, че ограниченията, въведени заради коронавируса, се вдигат прекалено бързо, прекаленно едновременно и с широка ръка, докато всъщност е необходима устойчива защитна концепция.

професор Кекуле

В същото време институтът „Роберт Кох“, най-авторитетната инстанция за развитието на заразата в Германия, бие тревога, че от три дни насам броят на новозаразените отново расте, пише „Дойче веле“.

Скоро няма да имаме нито ваксина, нито лекарство

На вчерашната среща между канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на отделните германски провинции бе решено още преди началото на лятната ваканция всички ученици в страната постепенно да се върнат обратно в класните стаи.

Ще бъдат осигурени и допълнителни капацитети за връщане на децата в детските градини и яслите.В тази връзка професор Кекуле предупреждава, че отварянето на училищата и детските градини неизбежно ще доведе до бързо нарастване на епидемиологичната активност. По неговите думи, идеята да се предпазват децата с помощта на маски е чисто и просто илюзия.

Експертът признава, че строгите карантинни мерки са на път да разрушат социалния, политическия и икономическия живот в Германия и че произтичащите от тях отрицателни последици за човешкото здраве може да се окажат по-сериозни в сравнение със смъртността от пандемията. Въпреки това, добавя Кекуле, облекчения за контактите между хората могат да се въвеждат едва когато има надеждна защита срещу болестта.

А в скоро време най-вероятно няма да има нито ваксина, нито стаден имунитет, нито лекарство срещу COVID-19, казва професорът и изброява четирите най-важни елемента на ефикасната защита дотогава: да се пазят рисковите групи, да се носят маски, да се обяснява на хората как се развива инфекцията, резултатите от проведените тестове да водят до бързи реакции на властите.

коронавирус

Още години

„Най-опасният ни враг сега е не толкова вирусът, колкото времето“, казва Кекуле и пояснява, че пандемията не е катастрофа, случваща се в забавен каданс, а има експлозивна динамика. „Политиката е на път отново да изгуби съревнованието с времето“, предупреждава вирусологът.

Според него, епидемията от коронавирус може да избухне през есента с нова сила: „Липсата на имунитет, занемаряването на предпазните мерки, недостатъчната закрила на рисковите групи – всичко това може да доведе през есента до вирусен ураган“, смята вирусологът.

Учените са единодушни, че новият вирус ще обикаля земното кълбо още години. Да, броят на новозаразените в онези страни, които взеха сериозни мерки, най-вероятно ще спадне през идните месеци (включително и поради по-високите температури през лятото), но пандемията тепърва ще се разпространява в развиващите страни и в южното полукълбо.

Убиха учен , направил открития за коронавирусаИзследовател, направил „много значими открития за коронавируса”, беше убит в жилището си от негов по…May 7 2020vijti.com

Източник:зажената

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации