четвъртък, април 25, 2024

Отново досадните болки в гърба. Добре, че вече знам метод как да се отърва от тях за постоянно (ВИДЕО)

Най-четени

Всички се стремим към мир и се стремим към хармония със света, или поне със себе си. Съществуват обаче милиони фактори, които ни пречат да го направим напълно: стрес, болка, житейски бедствия, лоши мисли и много други.
Само като се отървете от тях или заглушите за известно време, можете да постигнете хармония. Има много начини да се направи това, но според нас най-хубавото е да практикуваме йога.
Днес ще ви разкажем за асана, която в един удар ще помогне да се отървете от стреса, безпокойството, а също и облекчаване на болката в гърба.Болките в ставите изчезват за секунди с този трик от древен Китай, трябва ви само нещо, което го има във всяка кухняБолките в ставите са проблем, който измъчва твърде много хора, а ефикасното лечение така и не може д…Dec 8 2018vijti.com

Йога за гърба
Малсасата или венецът представляват една от йога асаните, която има сложен ефект върху тялото. Тя помага да се отървете от стреса, да имате сила и да освежите. Ако редовно изпълнявате асана, можете също така да се отървете от болки в гърба, да опънете гръбначния стълб, да затегнете коремните мускули и да отслабнете.
Тази поза, подобно на другите асани, създава усещане за мир, увереност и отпускане, така че се препоръчва да я изпълнявате в стресови ситуации. Когато асаните се извършват редовно, човек спира да се притеснява от малки проблеми, той става по-спокоен и по-балансиран.

Също така, маласана помага да се ободри и освежи мозъка. Тази асана е полезна за жените, защото помага да се премахнат менструалните нередности и да се нормализира цикъла. Маласана напълно се справя с всички свързани с възрастта промени в организма: наднорменото тегло и мастните депозити в долната част на корема.
В допълнение, позата ви позволява да се отървете от артритни болки в гърба и глезените, укрепване на гръбначния стълб и усещане за лекота. И всичко това благодарение на едно упражнение. Е, нека да разберем как да го направим правилно.

- Advertisement -

Застанете прави, поставете краката си на ширината на бедрата. След това направете дълбок наклон напред, като върнете крака с пръсти навън. След това започнете да клякате бавно, като огъвате коленете си. Хълбоците колкото е възможно падат към пода, а петите не се отделят от земята.

В този случай коленете трябва да се разпростряват по-широко. В идеалния случай те трябва да бъдат на същото ниво с пръстите на краката. Протегнете ръце напред, после лактите се притискат към вътрешността на коленете и слагате дланите си заедно. Краката трябва да са насочени надолу. Дишайте равномерно и дълбоко.

Важно е да почувствате добре тялото си. Започнете да натискате лактите си срещу коленете си и да устоите на коленете си. Издърпайте гръдния кош от пъпа. Останете в асана за 5-10 цикъла на дишане. След като освободите ръцете си, вдигнете тялото и починете.

Ако не можете да пазите петите си на пода, поставете хавлиена кърпа под краката си. Не трябва да изпитвате напрежение, всичко трябва да бъде лесно и без напрежение. След като приемете стартовата позиция, опитайте да изпуснете дъх.

В този видеоклип можете да научите повече за маласана и да видите как се изпълнява правилно.

Веднага след извършване на асана, ще почувствате как тялото се изпълва с енергия, ще почувствате лекота. Стресът, тревожността и болката ще изчезнат, ако упражнявате редовно. Единственото противопоказание е сериозно нараняване на коленете и долната част на гърба. Ако няма противопоказания, упражнението не е нещо, което е възможно, но е много необходимо!Този вълшебен разтвор е супер лесен за приготвяне. Потопете краката си в него и ще ви отърве завинаги от болките, гъбичките и неприятната миризмаМоже би сте свикнали да поставяте вечер краката си в леген с топла, студена или хладка вода, с цел д…Dec 6 2018vijti.com


Източник: За жената

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации