петък, април 19, 2024

Орехи, чесън, оцет и мед: Запазете тези стари рецепти! Може да са ви полезни при един куп здравословни проблема. Вижте!

Най-четени

Народни рецепти при астма, анемия и редица други заболявания споделяме с вас днес. Съставките са полезни и пълни с витамини. Мед и ябълков оцет: Разтворете две супени лъжици оцет в 200 мл хладка преварена вода, след което добавете две супени лъжици мед. Приемайте два до три пъти дневно преди хранене.

Тази напитка понижава кръвното налягане и е отличен съюзник в поддържането на стройна фигура. Популярно се препоръчва и при сенна хрема, като се приема преди закуска и преди лягане, защото медът укрепва съня.

Мед с орехи

- Advertisement -

Орехът в комбинация с мед е наистина изключително природно лекарство, чиито лечебни свойства могат да се сравнят с най-добрите препарати.

Комбинацията им осигурява на тялото ни много необходими витамини.

При анемия

Пригответе смес от половин килограм ливаден мед, половин килограм смлени орехи и един лимон. Всичко се разбърква добре и се приема по две супени лъжици на ден. Сместа е много добра за възстановяване на анемични и изтощени хора.

Тази доказана рецепта помага за добра потентност от древни времена.

Смлени орехи се смесват с мед в равни количества. Приемайте по две супени лъжици два или три пъти на ден, половин час след хранене. За да се постигне желаният ефект, курсът трябва да продължи от 20 до 30 дни.

При стомашни язви

Този проблем преминава бързо и ефикасно, ако приемате по пет супени лъжици орехово мляко на ден половин час преди хранене, което ще приготвите по следния начин: залейте 20 г смлени орехи със 100 мл топла преварена вода, разклатете добре, прецедете и добавете две супени лъжици мед.

Чесън с мед

Тази смес ще възстанови силите ви и е много добра срещу астма и задух.

Смесете килограм ливаден мед, сок от десет лимона и сок от десет глави чесън. Оставете да престои една седмица в затворен буркан.

Приемайте по четири чаени лъжички веднъж на ден, оставяйки сока да се стича в гърлото ви. Трябва да се пие редовно в продължение на два месеца, за да се постигне желания ефект.

Вижте още: Полезни рецепти с глухарчета

Срещу грип

Намачкайте почистения чесън и го смесете с мед в съотношение 1:1. Вземете една супена лъжица, разтворена в хладка вода преди лягане.

Надяваме се, че тези народни рецепти при астма, болно гърло, лошо храносмилане и не само ще ви бъдат полезни.

Рецептата на хирурга – как да убием грипа в зародиш още в първите часове на появата му:

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации