петък, март 29, 2024

Овесеният еликсир на живота вдига на крака и най-тежко болния, възстановява силите

Най-четени

Съществуват какви ли не народни средства, които претендират да лекуват всички болести. Да си признаем – не съществува такова нещо като универсално лекарство.
Все пак, обаче, има продукти, които с вековете са доказали силата си и способността си да вдигат имунитета, като по този начин помагат на тялото да се пребори със заболяването. Днес ще ви разкажем именно за едно такова народно средство – овесен еликсир на живота . Овесът отдавна е известен със своето пречистващо тялото (и най-вече черния дроб) действие – точно това е в основата на въпросния еликсир.
Пълното пречистване на организма помага на човек по-бързо да се изправи на крака при тежко заболяване, както и да се възстанови в пъти по-бързо от обичайното.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

1. Може да приготвите овеса под формата на чай:
1 супена лъжица овес в 2 чаши вода се вари в продължение на около час на слаб огън, под капак.
След това отварата се пие в рамките на деня.
2. Ето и една от най-добрите рецепти за лечение с овес:
Една чаша овесени зърна се заливат с пет чаши вода и се вари до извиране на половината течност – до гъстотата на течно желе.
Прецежда се и в отварата се изсипва равно количество прясно мляко (около две чаши), след което отново се вари.

В така получената течност, когато вече не е гореща, се добавят 4 супени лъжици мед (на вкус).
Получената приятна напитка се консумира на две или три дози през деня топла или охладена.
Ето още какви чудеса могат да вършат овесените ядки
Намаляват кръвното налягане
Сърдечносъдовите заболявания са един от основните здравни проблеми в световен мащаб. Според специалисти, ако се храним редовно с овесени ядки или пълнозърнест хляб, ние ефективно намаляваме високото кръвно така, както ако приемаме антихипертензивни лекарства.

- Advertisement -

Намаляват холестерола
Овесът в сравнение с други храни има най-много разтворими фибри. Разтворимите фибри имат способността да отделят своеобразен гел когато попаднат в стомаха. Това създава чувство за ситост, защото по този начин се забавя храносмилането.
Това от своя страна подобрява нивата на кръвната захар и я стабилизира. Тяхната основна функция е не само да намалят мазнините в организма, но и нивата на лошия холестерол.

Проучванията показват, че хората с висок холестерол в кръвта, които консумират само 3 г разтворими фибри на ден могат да намалят общия холестерол с от 8 до 23 %.
Правят кожата по-красива
Голяма част от козметиката, която се предлага на пазара съдържа овес. Неговите полезни съставки като витамин К, витамини от групата Б, цинк, каротин и други, правят кожата мека и гладка премахвайки мъртвите клетки.
От друга страна й помагат да задържи влагата. Много дами приготвят домашни маски за лице с помощта на овесени ядки.
Намаляват риска от рак на дебелото черво
Рискът от развитието на рак на дебелото черво се повишава когато се поддържа наднормено тегло, храненето е нездравословно, води се застоял начин на живот и т. н.
Източник: lekuvai
Дарове от природата: Лесни и ефикасни еликсири срещу атеросклерозаМного са природните дарове, които могат да помогнат при това заболяване. Еднo от най-често срещаните…Jun 6 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации