четвъртък, април 25, 2024

Нумерологът Ели Маринова: 2020-а ще е година на предизвикателства

Най-четени

Ели Маринова е нумеролог. Занимава се още с астрология и гадаене на карти таро. Споделя, че според нея животът е най-красивото нещо на света, но и най-страшното предизвикателство. Родена е в годината на Огнената Маймуна, в часа на Плъха; зодия Лъв с асцендент Близнаци.

Здравко Димитров дарява една кметска заплата на първото бебе на Пловдив за 2020-аПрез новата година започват строителството на нова детска градина и училище. Кметът Здравко Димитров…Dec 29 2019vijti.com

- Advertisement -

– Г-жо Маринова, какво вещаят числата за предстоящата 2020 г.? 

– Числата на 2020-а са: 4, като универсална година за всички, използващи Григорианския календар и 7 – конкретно за България. Годината ще започне ударно. През януари или евентуално през септември-октомври има вероятност от сблъсък между консерватизма и изискванията за стабилност, ред и сигурност, от необходимостта да се съобразяваме с граници и строги ограничения и нахлуването в живота на нещо авангардно и ново, свързано с развитието на технологиите и прилагането им в живота на обикновените хора. Много е възможно това да е нещо много старо и забравено, но извадено от раклата, изтупано и реновирано до неузнаваемост. Това явление може да бъде сравнено с много атрактивен ремикс на стара и забравена песен, която не е била хит за времето си, но която сега ще получи своя шанс. Това противоречие, тази необходимост от съчетаване на старото с неговия консерватизъм и новото и авангардното ще е съпътствано със сериозно напрежение. Възможно е още в началото на годината да бъде предложен генерален план за справяне с рецесията или поне да бъдат демонстрирани сериозни намерения по въпроса.

– Какви са основните послания на тези две числа – 4 и 7?

– Основните послания на тези две числа за нашата страна са: да се спазват правилата и ограниченията, да се внимава с нововъведенията особено във финансовата и банковата сфери. Технологиите и тяхното използване в реалния живот също ще са на дневен ред през цялата година. През цялата година ще се налага да се правят ремонти – на материални активи, технологии, отношения.

– Какво влияние ще окаже 2020 г. върху човечеството?

– Основните акценти за годината ще паднат върху природата и природните ресурси, така широко дискутираните теми за климата и всяка една човешка дейност, свързана с тези фактори. В сферата на 4 и 7 влизат промишленото и селскостопанско производство и технологиите, прилагани в тези сфери, добивът, обработката и използването на природните ресурси. Числата на годината ще изискват експертни решения, строга дисциплина и организация, спазване на закона и реда, съобразяване с ограниченията и необходимостта от спестовност.

През 2020 г. ще се появят и изисквания за усъвършенстване на управленските модели. Така ще имаме шанс за постигане на стабилност и във финансовата, и в  социалната сфера, тоест за овладяване на рецесията, поне до известна степен.

Възможен е и засилен интерес към висшето образование, особено към институтите, занимаващи се с технологии и към техните постижения и нови идеи. Ще има засилен интерес и към мистиката и религията.

– Как бихте определели това, което ни очаква и за какво точно да се подготвят хората?

– Възможно е това да е една доста напрегната година. От всякъде ще има призиви за помощ и за решаване на наболели проблеми, за наложителни ремонти и корекции на вече съществуващи и работещи системи. Във въздуха се носи мечтата за един по-добър свят, но тя ще е придружена от обвинения и търсене на вина и на виновници, от компромати, от фалшиви и необосновани обещания.

– Как да разпознаем тези обвинения?

– Това са прояви на арогантност и цинизъм от страна на силните на деня, от прояви да догматизъм и фанатизъм, от разпространение на фалшиви надежди и новини, от поддаване на фалшиви идеали.

Все пак през 2020 година ще имаме шанс, ако не да тръгнем напред, то поне да успеем за постигнем стабилност и по отношение на финансовата и социалната сфера. Но всичко това ще се случва стъпка но стъпка, като скоростта ще е доста ниска.

Всичко, което е свързано с климата, въздуха, водите, почвите, природните изкопаеми, подземните структури стои на дневен ред през цялата година. Когато става дума за организация на човешката дейност, най-голямо внимание ще се обръща на администрацията, на документите и на тяхната коректност, на производството на материални блага.

Освен това 4 и 7 отговарят за документите и тяхното съдържание. Проблематиката, свързана с документите ще е и в сферата на собствеността, защото 4 отговаря за всяка една територия – без значение дали става въпрос за двор, къща, сграда, територия на квартал, община, град и прочие, а 7 – за експертната дейност и коректността. За това всичко, което е свързано с понятието „територия“ също ще е на дневен ред. Има вероятност на места да се наложи коригиране териториалното деление.

– Какво ще рече това?

– Спазването на подписаните договори, без значение дали те се отнасят за конкретна собственост или за извършване на конкретна дейност, също ще са във фокуса на вниманието на обществото и на държавните институции. На предна линия ще излезе изискването за плащане на данъци, такси, мита, глоби и налози. Ще бъдат инициирани много проверки, свързани с плащането на данъци и такси, глоби и мита. Възможно е да има интересни разкрития свързани с контрабандната дейност на акцизни стоки, контролирани субстанции или хора. Възможно е да бъдат предприети строги и масирани проверки, свързани с всички видове социални плащания или трудоустрояване.

– За какви знаци да се оглеждаме, какво да направим и от какво да се пазим?

– Ще се усети необходимост от разумно планиране, от яснота и търпение при стартиране на нови проекти ще се наложи да поправяме стари грешки, за да можем да отворим път на новото, на благоприятните промени, които може да се случат в края на годината, през ноември и декември. поправяне на стари грешки.

Строго пожелателно е да не започваме нещо, без да сме сигурни, че ще успеем да го довършим и то в срок.

Започнатите, но недовършени задачи означават напразно пилеене на ресурси и време, на разхищение, а тези прояви се наказват строго от четворката.

В социалната дейност – особено внимание ще бъде насочено към коректното внасяне на осигуровки и изплащане на болнични. Възможно е доста хора да открият, че не внасянето на пълните здравни или пенсионни осигуровки ги поставя в не особено добро положение. Има опасност големи групи от хора да се почувстват пренебрегнати или ощетени във връзка със социалното подпомагане – детски надбавки, социални помощи и пенсии.

– В обществен план какво да очакваме?

– Възможно е да има протести, провокирани от недоволство от ниско заплащане и лоши условия на труд, които ще създадат сериозно напрежение. Има опасност и от трудови злополуки, аварии и катастрофи. Като цяло – има опасност от създаване на напрежение в сферата на сигурността и от тук – в сферата на властта. Спортните прояви ще се провеждат по-скоро по стадионите и игрищата. Културният живот и проявите на полето на изкуството ще имат по-скоро класически облик.

Източник: ЛУПА

Министерски съвет ще определи размера на минималната работна заплата за 2020 г.На редовното си заседание днес правителството ще определи размера на минималната работна заплата за …Dec 17 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации