петък, март 29, 2024

Не помня баба да е боледувала. Наскоро открих тайната й в малка пожълтяла книжка – 11 бабини хитрини за лечение на всичко:

Най-четени

Когато бях на 3-4 години, ме ухапа голям паяк. За щастие, малкото животно не беше отровно и не се стигна до болница, но със сигурност не беше забавно.
Бързо забравих за болката и до ден днешен си спомням само едно нещо: майка ми използва домашно лекарство – нещо странно с картофи, които е научила от нейната майка. То чудодейно отстрани подуването и аз продължих да играя

Бабини илачи: Ето защо трябва да имаме мащерка у дома РЕЦЕПТИС идването на есента идват променливото време и есенните болежки. Най-разпространени са настинките, …Sep 20 2019vijti.com

Може да звучи странно, но от собствен опит мога да кажа, че ако разрежете суров картоф и приложите компрес върху отока, на следващата сутрин се събуждате само с лека и безболезнена бучка.

Изключителни домашни средства за лечение на всичко

1. Артрит.

Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

- Advertisement -

Накиснете стафиди в джин за една нощ (или докато напълно попият джина), след което хапвайте по 10 плода на ден.
Не се притеснявайте, че ще се напиете, а витамините, които се съдържат в гроздето, и противовъзпалителния ефект на плодовете от хвойна в джина могат да помогнат за намаляване на възпалението и облекчаване на болката .

2. ЛОШ ДЪХ
Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Вместо да премахвате лошия дъх с помощта на дъвка, подъвчете малко магданоз или целина. Това ще почисти зъбите и ще освежи дъха. А билките подобряват и храносмилането !

3. Болка в ухото.

лимон

Стиснете лимонов сок върху памучен тампон или памук и внимателно намажете ухото отвътре.

По този начин ще  възстановите рН-баланса и ще неутрализирате бактериите .

4. Плешивост.

Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Сварете в тенджерка малко коприва или хвощ и с отварата измийте главата си.

Тези растения са богати на силициев диоксид , който може да ви помогне да укрепите корените на косата.

Бъдете внимателни да не прекалявате, защото големите количества силициев диоксид могат да имат токсичен ефект върху бъбреците.

5. Менопауза.

Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Ямсът (мексикански сладък картоф ) ще допринесе за поддържане нивата на вашите хормони поради голямото количество на витамин А и антиоксиданти, както и свойството му да  понижава холестерола .

Редовно консумирайте този продукт.

Само не забравяйте да си купите истински ямс вместо просто сладки картофи.

 

6. Мазоли.

Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

За да размекнете загрубялата кожа , смесете малко червени лакрицови бонбони «Red Vines» с малко количество вазелин. След това намажете мястото.

7. Морска болест и гадене.Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Усещането за световъртеж се влошава, когато започне да се произвежда твърде много слюнка.

В този случай ще помогне танинът, съдържащ се в маслините.

8. Инфекции на пикочните пътища.Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Добавете в чаша вода една малка щипка сода за хляб. Содата ще създаде алкална среда в пикочния мехур и на бактериите ще бъде по-трудно да се размножават там.

9. Добро храносмилане.Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Чувствате подуване на корема след добра вечеря?

Яжте за десерт съдържащите много фибри сушени кайсии – те са богати на калий и не е нужно да разкопчавате най-горното копче на панталоните си.

10. Брадавици.

Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Покрийте брадавицата с лента от скоч или изолирбанд и ще „заглушите“ вируса. Понякога е достатъчно да го правите само за няколко дни.

11. Ухапвания от паяк.Изключителни домашни средства за лечение на общи заболявания

Както ви разказах, това е лично изпробвано! Картофите не само има противовъзпалителни свойства , но също така ще предпазят кожата от изсушаване и дразнене.

А вие какви домашни бабини средства знаете? Кажете ни в коментарите!
Източник: За Жената

Край на скъпите лекарства: С отвара от бабини зъби бързо ще нормализирате холестеролаПрез последните години холестеролът придоби слава на основен рисков фактор за сърдечносъдови заболяв…Apr 1 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации