петък, март 29, 2024

Нещо изненадващо се случи на гроба на Георги Илиев СНИМКИ

Най-четени

Малка група приятели почетоха 14-ата годишнина от показния разстрел на Жоро Илиев – Главния. Преди дни те се събраха и посетиха гробa, където е положена част от праха му на Софийските централни гробища, пише вестник Монитор.
„Не трябва да се забравят старите ЛИДЕРИ“, гласяха и част от постовете в двете фейсбук групи „ВИС“ и „ВИС – 2“.
„Ако за едни Жоро беше демон, то за нас той е бил и ще бъде ангел. Човек с огромно сърце и държащ на справедливостта. Поклон пред паметта му“, коментираха в социалните мрежи негови приятели.
14 години от разстрела на Георги Илиев: Има повече въпроси, отколкото отговориТочно 14 години след едно от най-знаковите убийства у нас – на шефа на “ВАИ-Холдинг” Георги Илиев, в…Aug 25 2019vijti.com

Неизвестни засега автори са публикували снимки от гроба на Главния, от които е видно, че той не е забравен.
На мястото има поставени цветя, храни и напитки.
Кюстендилци също си спомнят за по-малкият брат от семейство Илиеви, но все още недоумяват защо той не е положен до тялото на брат му Васил Илиев в стария траурен парк на Кюстендил.
„Леля Венка много държеше синът й да бъде положен до брат му, но Мая друго реши.

- Advertisement -

Тя го кремира и раздели праха му на три части. Едната тя разпръсна от яхтата си в морето, втората даде на майка му, а третата положиха в Софийските централни гробища“, припомнят приятели на Главния от Кюстендил.
„Тогава изведнъж гръмнаха всички медии – Главния е убит с един куршум в сърцето. Умрял е на място.
Бяхме потресени, не можехме да повярваме, така е и сега. Не вярваме, че Райко Кръвта е в основата на всичко, но това така и ще остане мистерия във времето“, коментираха още хора от обкръжението на Жоро.

А той намира смъртта си на 25 август 2005 г., пред заведението „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг. Около 22:30, снайперист го прострелва пред десетки свидетели. Убийството е сходно с това на собственика на МГ Корпорация Илия Павлов.
Убийството става малко след победа на Локомотив Пловдив (тогава собственост на Георги Илиев). Босът отива да празнува победата на отбора си в Слънчев бряг. Илиев е убит точно когато става да говори по телефона си. Умира на място – с един куршум в сърцето, а по него е стреляно от съседен хотел.

Основната версия е, че убиец на Илиев е Васил Арарски, по-известен като Райко Кръвта. Според властите Илиев и Арарски са имали спор относно кой да оглави пазара за наркотици в югозападна България. Райко Кръвта е убит няколко месеца по-късно. Пушката „Аншуц“ 22-ри калибър, с която е бил застрелян Георги Илиев, се съхранява в МВР.
А днес отново продължава търговията в социалните мрежи с ликовете на двамата братя. Специална група във фейсбук, с неизвестен автор, продава лепенки за автомобили, тениски и ключодържатели със снимки на Васил и Георги Илиеви.

Масово столичани пък започнаха да си залепват стикери на колите с логото на групировката, като по този начин всяват страх сред крадците.
Тениските вървят от 20 до 30 лв. и са сред предпочитаните подаръци за мъжете в средна възраст. Анонимните администратори на групата ВИС – 2 предлагат и календари, които също се разпродават като топъл хляб.



Източник: Марица
Възражда ли се ВИС: Последователи на Георги и Васил Илиеви се събират на национална срещаВИС се събира на национална среща след дни с мащабите на конгрес. На една от многобройните страници …Aug 11 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации