петък, март 29, 2024

Немска рецепта прави чудеса с организма: отпушва артериите, понижава холестерола, а сърцето направо се подмладява

Най-четени

Отпушете артериите и помогнете на вашето сърце да работи по-добре, като ползвате този лек, популярен в Германия и някои скандинавски страни Следната рецепта идва от Германия и се използва от векове за лечение на доста заболявания, като атеросклероза, висок холестерол и хронична умора. Помага също така при инфекции и простуди. Тази рецепта е идеална за вас, ако страдате от лош имунитет или имате нужда от по-добро здраве на вашите артерии – да ги прочистите добре от налепите и да свалите холестерола. Ето от какво се нуждаете:Доказано: Коктейл от чесън и лимони, вместо операция на сърцето и пародонтозаВтвърдените кръвоносни съдове не е необходимо да се оперират. Едно мощно природно средство от чесън …Oct 30 2018vijti.com

4 средни лимона (с корите) 3-4 см корен от джинджифил или 2 чаени лъжички настърган джинджифил 4 скилидки чесън (големи) Домашно червено вино – около половин чаена чаша Вода Половин чаена лъжичка черен пипер
Водата е нужно да е такова количество, че да залеете с нея нарязаните с корите лимони, и да се съобразите и със съда, в който ще приготвяте тази смес.
Начин на приготвяне:
Прочистете и измийте лимоните старателно и ги нарежете на парчета. Бихте могли да ги сложите за малко във врящата вода, за да омекнат. Обелете чесъна. Вземете лимоните, джинджифила и чесъна и ги сложете в блендер. Разбивайте, докато всичко се смеси добре. Сместа се изсипва в подходящ съд и се добавя водата. Оставете да ври при непрестанно бъркане. Дръпнете съда настрана, за да се охлади.

Когато се охлади добре, прибавете виното. разбъркайте, прецедете и поставете черния пипер. Ако ви е прекалено кисело, може да го подсладите с малко мед.
След това намерете подходящ съд и го поставете в хладилника.
В срок от 3 седмици се пие по половин чаша на гладно два часа преди всяко хранене. След първоначалните 3 седмици се прави почивка от една седмица и след това е необходимо да се започне отново, пак за 3 седмици. Още през първите три седмици ще започнете да чувствате положителните ефекти от това лекарство. Ще се почувствате освежени и ще усетите невероятен прилив на енергия. Това прекрасно средство за защита е много ефективно срещу съдови задръстванията, както вече споменахме в началото на статията пише lekuva.net.

- Advertisement -

А ето и най-ефективното лечение с лимони:

От древни времена са търсели помощта на лимона при дифтерит, болести на черния дроб, скорбут, жълтеница, отоци, ревматизъм, камъни в пикочния мехур, подагра, простуда, атеросклероза, авитаминоза и т.н. Списъкът може да бъде продължен. Лимонът ускорява зарастването на рани, възстановяването на счупени кости, облекчава лечението на туберкулозата.
* Лимоновият сок, който съдържа витамините С, А, В, D, РР, е добър при треска, за утоляване на жаждата и подобряване на общото състояние на организма.Използват го при болести, съпроводени с нарушаване на обмяната на веществата.При ангина – ако изплакнете гърлото си с воден разтвор на лимонов сок, ще облекчите състоянието си. Лимоновият сок помага да се справите с с екземи и гъбични поражения на кожата, с хронически хемороиди и лошо храносмилане.
*В своята практика Авицена използвал лимоните за премахване на отравянията при бременни жени.От изток до нас е достигнала и рецептата за използването на лимон при смъкване на матката и стомаха. Рецептата е следната: Натрошете черупките на 5 яйца, смесете ги с 2-3 лимона, нарязани на ситно заедно с кората. Оставете ги 1 ден, след това сипете 500 мл водка или спирт, разбъркайте и пийте 3 пъти на ден 20 мин след ядене.
* В Турция и Тибет е разпространена рецепта за елексир на младостта: Смесвате мед, лимонов сок и олио в съотношение 4:2:1 и пиете по 1 чаена лъжичка от тази смес сутрин на гладно.
* От стари времена по време на епидемия се е вземало лимоново масло: Пуска се 1 лимон в гореща вода, след това се смила заедно с кората, добавя се 100 г размекнато краве масло и 1–2 супени лъжици мед.Разбърква се добре. Пази се в хлрадилника и се използва като обикновено краве масло. По време на епидемии се изяжда по 1 парче черен хляб, намазано с лимоново масло – 6-8
пъти на ден.
* При бронхиална асма направете следното: Настържете 2 главички чесън и 5 лимона, залейте ги с 1 л вода със стайна температура, захлупете и оставете така 5 дни. След това прецедете, изтискайте и вземайте по 1 супена лъжица 5 пъти на ден 20 мин преди ядене.
*Ако на ден пиете сока на 1 лимон с половин чаша топла вода и половин чаша смес от морковен, цвекловен и краставичен сок в произволно съотношение, можете да се изчистите от пясъка и камъните в бъбреците и пикочния мехур и то само за няколко дни или седмици /в зависимост от големината на камъните/.
*Ако имате отлагане на соли, смелете 150 г чесън и три лимона, залейте с 500 мл хладка вода, прецедете и пийте всяка сутрин по 50 мл.
*За да отстраните пърхота и да прекратите падането на косата, натрийте кожата на главата с парче лимон и изплакнете няколко пъти с топла вода, към която сте добавили прясно изцеден лимонов сок /на 1 л вода – 2 супени лъжици лимонов сок/.
*Лимоновият сок действа добре при всякакъв вид проблеми на кожата и изпотяването на краката.След като се измиете, натрийте краката си с лимонов сок и оставете да изсъхнат. Тази процедура се прави всяка вечер преди сън. Денем между пръстите на краката се слага тънък слой памук.По този начин за един месец краката ви ще престанат да се потят.
* Ако сложите парче лимон върху мазола си и го бинтовате, за една нощ той ще омекне и на другия ден лесно ще го отстраните. Точно по този начин се унищожават и брадавиците.
*Ако имате лунички и това ви дразни, смесете 5 г чист глицерин,15 мл лимонов сок и 25 мл вода, разбъркайте и намажете луничките. След 15 мин измийте лицето си.
*Лимоновият сок помага при много болести, но неразреденият лимонов сок е противопоказен при стомашно-чревни заболявания, особено при язва на стомаха и гастрит с повишена киселинност.Рецептата, с която веднага се сбогуваме с болките в гърлото – ето колко било лесноЛимон и сода има във всеки дом. Сами по себе си двата продукта са много полезни за здравето ни. Лимо…Nov 19 2018vijti.com

Източник: Лекува.нет и Рецепти

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации