четвъртък, март 28, 2024

На 44 години Жени Калканджиева откри новата си любов

Най-четени

Евгения Калканджиева винаги е правила впечатление с категоричността, с която заявява и отстоява мнението си, и абсолютната безкомпромисност, с която е влиза във всяка публична роля извън модния свят. Шефката на „Визаж” досега се е изявявала все в риалитита – като героиня и като коментатор. Зрителите я помнят от „Къртицата” по ТВ7 и два сезона на „ВИП Брадър”, както и като редовен гост на водещия Ники Кънчев в студиото на шоуто. Чак е странно, че едва сега, когато вече е на 44 години, Жени Калканджиева получи шанс да участва във филм.
Ето, че и това се случи. Най-красивата ни миска, която преди дни влезе в свиреп скандал с дизайнерката Миглена Каканашева на Седмицата на модата в София, се изявява с роля в лентата на „Ятаган” на режисьора Андрей Андонов.
След грозните сцени на Седмицата на модата: Жени Калканджиева е категорична, че Мегз си заслужава обидитеЖeни Kaлĸaнджиeвa e ĸaтeгopичнa, чe Meгз cи зacлyжaвa oбидитe Πpeди бpoeни дни нa Meгз изживя пopeдн…Sep 24 2019vijti.com

Премиерата на филма се очаква в началото на 2020 г.
„Това е първата ми толкова сложна и многопластова роля. Аз играя различни хора – веднъж съм властна и амбициозна, друг път съм общителна, мека и обрана. Леко подмазваща се на медиите и тяхното експертно мнение. Персонажът ми има различни лица, но като цяло се развива през целия филм”, презентирала е Жени ролята си на шефка на Дирекция за борба с тероризма, която се издига до евродепутат.
В началото миската била доста неуверена като актриса, но с подкрепата на режисьора и целия екип на лентата, напреднала бързо. „Ставам все по-добра, не само като актьор, но и в кариерата на моята героиня.

Трябваше да изиграя много и различни състояния, това ми беше много интересно. Експериментирах, наблюдавах се вкъщи”, казва Жени. Не й било лесно не само, защото това е дебюта й като актриса, а и защото ролята й не е лека. „Трудно ми е, защото трябва да говоря с много думи и сложни изречения, а да не казвам нищо. Даже Мариан Вълев ми каза: „Как си го научила този текст, защото той няма смисъл”, разказва през смях Жени. В лентата тя си партнира с Вълев, Васил Василев-Зуека, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров. Сред изненадите за зрителите са актьорите Любомир Нейков и Ники Илиев. Жени бързо се сработила с всички и даже ги впечатлила с актьорските си умения.

- Advertisement -

За ролята си тя се подготвяла доста дълго.
Не просто репетирала вкъщи, а гледала изказвания на политици и начина, по който те се държат. Като модел ползвала няколко политически лица, сред които и Ангела Меркел. „Наблюдавах как си държат ръцете, когато говорят. От Меркел взех тази студенина, когато е пред медии. Като български политик обаче трябваше да вкарам и гордост”, споделя Жени Калканджиева. Като шеф на Дирекцията за борба с тероризма с някои герои се държи властно, а на други се подмазва. Една от най-трудните й сцени е, когато трябва да се развика на своите подчинени Мариан Вълев, Стефан Денолюбов, Георги Стайков и Китодар Тодоров.

Тя получава ролята без кастинг. Поканена е да участва в „Ятаган” от режисьорът Андрей Андонов и продуцентите на филма. Не мислела дълго. Приела веднага, след като прочела сценария. „Открих, че актьорската работа ми харесва и усетих тази магия на киното, за която всички говорят. Преди това никога не съм била амбициозна на тази тема, въпреки приятелството си с много продуценти. Но сега разбрах какво е да те запали магията на снимачния процес”, споделя шефката на „Визаж”.
В началото на снимките тя просто слушала и изпълнявала стриктно напътствията на режисьора. Допитвала се за съвет и до актьорите. Всички много й помагали. В един момент Жени придобила повече увереност и влизала в дискусии с режисьора.

„Усетих, че започвам да искам да участвам в работата и ако мога да я подобря, да покажа на режисьора няколко варианти на ролята”, казва Жени.
Тя е изключително доволна от възможността да участва в „Ятаган”. За нея филмът е сериозно предизвикателство, тъй като е актьорският й дебют. Радва се, че е успяла да оправдае доверието на екипа, а и много харесва филма. Не крие, че и доста се е забавлявала по време на снимките. Сред най-интересните й сцени са тези с Васил Василев-Зуека, с когото преминават през различни етапи на връзката си.

„Дори имаме и по-любовна сцена, в която стигаме до някакъв апогей. С него през целия филм имаме едно надиграване, знаем, че си трябваме взаимно, но всеки гледа да надцака другия. Особена, фина игра на различни състояния на съмнения, на изучаване един друг, на близост и отдалечаване. Сложни професионални взаимоотношения, които в някакъв момент стават интимни”, споделя Жени.
Макар че в началото била по-неуверена и следвала стриктно напътствията на режисьора, шефката на „Визаж” не се е притеснявала дали ще се справи като актриса.

Все пак става дума за Евгения Калканджиева, която винаги е правила впечатление на смела и силна жена, която не се бои от предизвикателства. Може би точно заради умението да респектира с характер, Жени никога не се е чувствала подценявана.
„В онези години, когато започнах да се занимавам с бизнес – 1992 г., съм била 19-годишна, исках да изглеждам сериозна бизнес дама. Даже и така се обличах, въпреки че изобщо не ми отиваше. Стараех се в очите на мъжете да изглеждам строга и недостъпна, за да не си позволяват да ме свалят по време на работа. От тогава ми е останал навикът да бъда леко рязка в отношенията си.

Опитвам се в работата си да не завъртам нещата, надувайки балони, и да се лъжем, а да си ги казваме директно. Това ни спестява и време, и нерви”, сподел Жени. Дори нещо да не може да стане, предпочита ясен и конкретен отговор, за да търси друг вариант, отколкото да се надява и накрая нищо да не се случи. Не обича да дава невъзможни обещания. И не харесва изрази от рода: „Няма проблем”, тъй като „говорят” вече за такъв.
„Така съм се изградила, защото работя и се оправям съвсем сама от много малка.

Не бях направила и 16 години, а заминах да живея в чужбина. Нямаш време за излишни глупости, защото разчиташ единствено на себе си. А времената бяха доста размирни и опасни. Скочих в дълбокото и като се обърна назад, установявам, че съм се справила много прилично”, казва Калканджиева. Като млада тя била по-ранима, макар че и тогава не го показвала. Плачела единствено когато е сама. Сега няма време за негативни емоции. „Когато животът те поочука оттук-оттам, нямаш шанс да си такъв”, смята шефката на „Визаж”. Така че тя никога не губи време да се фокусира върху лошото. Става, поотупва се и продължава напред. Смята, че по природа е оптимист. Все намира свои позитиви във всяка ситуация, дори да не е никак лека за понасяне. Никога не е изпадала в депресия.
„И ако някой ми каже, че е в такава, се чудя:

„Тия хора луди ли са и кога имат време да се депресират?!”. Когато животът ти е тече на бързи обороти – работиш, имаш дете, снимаш филм, а през другото време си в офиса и имаш страшно много проекти, ти нямаш особено време да се замисляш за лошото и да се затваряш в себе си. Може да ти е тъжно, да ти е тегаво, но няма как да се оставиш на негативните мисли да те обземат. Просто нямам време за депресии”, отсича Жени.
Винаги се опитвала да се справя с всички проблеми. Единственото, което може да я разстрои наистина сериозно, е загубата на близък човек. Дори и в тази ситуация, тя вярва, че някой ден ще се намерят някъде, пише „Уикенд“.
Източник: Хотарена
Влогъри се вдигнаха на бунт срещу Жени Калканджиева: Да се изгони от модните средиПостъпката на Жени Калканджиева срещу Мегз предизвика огромно недоволство в социалните мрежи, видя H…Sep 21 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации