четвъртък, март 28, 2024

На това място работният ден продължава само да 16.00 часа, за да може времето да се обедини с природата в буквален смисъл

Най-четени

В Норвегия работният ден завършва средно в 16:00 часа, за да може времето буквално „да се обедини с природата“. Тук осъзнават, че да се работи след този час е безсмислено.
Няма какво толкова да се измисли, когато те заобикаля доисторически ландшафт, от който ти спира дъха. Необикновено дива и плашещо красива е природата тук. Идеално място да напишете книга или да се отдадете на вечен мързел.
Истината е, че по това време на годината не е добра идея да излизаш навън. Рискуваш силният вятър да те отнесе в съседна Швеция. Духа вятър и вали дъжд, разказва Катерина Тейлър, арт експерт и съосновател на Port creative hub.Светослав Аргиров с колосално висока пенсия, шири се в имение с 2 декара двор в НорвегияС колосално висока пенсия в размер на 6 хиляди евро се е облажил единият от братя Аргирови – Светосл…Mar 27 2019vijti.com

Живеем в южната част на страната, в град Она Сира. В дома на рибар, построен преди 100 години за съхраняване на мрежи и други приспособления. В момента това е къща за гости, където можете да бъдете сред природата, да пиете вино и да се наслаждавате на изкуството, допълва Тейлър.
Но да се върнем към Норвегия, казва тя.
Средната заплата, както и цените, са три пъти по-високи от тези в цяла Европа. Страната силно зависи от нефта, а последният не е безкраен. Норвегия не може да изнася стоки в мащабни размери.

Всеки един продукт или услуга са твърде скъпи поради себестойността си – така те са неконкурентоспособни на международния пазар.
В страната се говорят няколко национални езика. Никой няма проблеми с тях. Може би защото говорещите на различни езици норвежци не се разбират един друг и просто не се и опитват да спорят чий език е по-добър.
Като цяло в Норвегия има много проблеми. На първо място в последно време се увеличи популацията от стриди. Това е свързано с промяната на климата. Стридите започнаха да мигрират на север и нарушават местната фауна. Бедните норвежци са принудени да променят своите вкусове и да ядат редовно мекотелите.

- Advertisement -

Подобен е проблемът и с огромните крабове. Станали са твърде много. Изяждат всички останали крабове, включително сините. Да се запази популацията от нормални норвежки крабове е почти непосилна задача.

Колкото до добирането до работното място. На мнозина им се налага да се прехвърлят от острова на континенталната част, минавайки през „отвратителен пейзаж“. Автобусът идва точно в 6:30 сутринта и нито минута по-късно. Повечето държавни служители започват работа в 7:00.

Норвежците започват работа рано и съответно приключват по-рано. Вечерят в 17:00 часа. Признават, че към 23:00 часа са страшно гладни. Като лека закуска предпочитат хляб. За закуска и обяд – също. Трудно е да се каже защо изглеждат добре физически с такова меню.

Преди 30 години е било напълно обичайно да държат в хладилника си китово месо. Не и днес. В момента в Норвегия съвсем са се разпасали и ядат нещо подобно на делфини. За да не изпитват чувства за вина, наричат го с други имена.

Ако имаш къща близо до водата, задължително трябва да си купиш каяк и да го поставиш на стената. След това трябва да построиш и помещение за лодката. Иначе рискуваш да закъсняваш – тук повечето къси разстояния се изминават по-лесно по вода.

Хората, живеещи в южната част на страната, предпочитат през уикенда да отскочат до Дания. Северното сияние също е опция, но пътуването до там ще им отнеме двата почивни дни.

С други думи – не е лесно да се живее в Норвегия. Но мнозина се справят.Българката с отнетите деца в Норвегия си изля душата: Животът й се промени коренноТъжно и празно е без децата ми, но ще продължавам да се боря и няма да се предам. Вече седем месеца …Dec 27 2018vijti.com

Източник: Петел

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации