четвъртък, март 28, 2024

На Белинташ човек се пречиства от лошото

Най-четени

Разговарям с журналиста Асен Асенов-Хермес за нетрадиционно лечение, светилища и забравена история.

Асене, с какво е специален триъгълникът Белинташ-Кръстова гора-Караджов камък?

Това място е силен енергиен триъгълник. Там енергията на Земята, наречена кундалини, излиза на повърхността и всеки може да се пречисти и да се зареди.

- Advertisement -

Както у човека тече кръв, лимфа, има чакри и енергийни потоци, така и Земята има енергия, която се движи по определена мрежа като паяжина и е свързана с водата, с различни светилища по света, с Тибет. Тази енергия се движи по определени скални масиви, които са на различна дълбочина. Скалните масиви, в които има различни метали като злато, сребро, представляват проводници между ядрото на Земята и Слънцето и така се разпределя и хармонизира магнитната енергия между тях. Такъв скален масив и енергиен център е Белинташ.

Молитва за късмет: за отключване на живота, за успех, за работа, при изпит, за дете и др.Животът върви по своя логика и нерядко нещата се случват, независимо от нашите усилия. Или казано пр…Oct 25 2019vijti.com

Преди време е бил светилище на древни жреци, но е активен и днес. Тези 3 специални места Белинташ-Кръстова гора-Караджов камък са на 2 км един от друг във формата на триъгълник и е добре да се обиколят и трите. Когато човек мине през тези места, може да получи огромен енергиен потенциал. Може да се изчисти от лошата енергия от автомобилите, хората, излъчванията от металите, да се зареди със силна енергия и да се хармонизира. Природата е тази, която ни чисти от негативното. Учителят Петър Дънов е казал: „Благодатта Божия идва върху човека чрез въздуха, скалите, дърветата, минералите. Тя не идва от нищото. За да придобиете нещо, трябва да се движите по тия места.”

По какъв начин фактът, че местността е покрита с минерала зеолит, я прави още по-специална?

Той чисти свободните радикали от организма, лекува, прави чудеса. Ненапразно хората в Родопите са здрави. Тяхната вода се пречиства от този минерал, животните пият от коритата, строени с него, къщите им са изградени от зеолит. Къщите, в които ще отседнем по време на събора, също са изградени от зеолит, така че ще си почиваме, окъпани от силата на този минерал, както и от енергията на пролетното слънце.

Кои други силно енергийни места има в България?

Те са много. Мога да посоча Мишкова нива в Странджа, Демир баба теке до село Свещари, пещерата Съевата дупка, Хисарлъка в Кюстендил, Перперикон. В Кукленския манастир до Асеновград има верига, която се слага на врата на всеки, който иска и има нужда да се изчисти от тежки психични енергии. Крушунските водопади имат уникална енергетика, която прекрасно успокоява човек. И водопадът Скакавица е специален. Интересно място е втората пещера на св. Иван Рилски, която се намира до село Скрино, Кюстендил. Ще изброя още манастира на преподобна Стойна, Рупите на Баба Ванга, Гложенския манастир.

Счита се, че днешните манастири са правени на места, които са били древни светилища на траките. И затова и днес те са специални енергийни места. Траките са имали много познания за природата и нейната сила. Интересен факт е, че всяка година на 22 март, настъпването на пролетта, по изгрев-слънце те са прецеждали своето вино от един съд в друг. Правили са го отвисоко, за да може слънчевата енергия да мине през виното и така да го зареди. Пиели са виното едва на 6-ата година и то не ги е опивало.

Стефан Данаилов се лекувал в чудотворна пирамидаЗа нови чудеса около подземната пирамида в село „Петко Славейков” сигнализира нейният откривател инж…Oct 31 2019vijti.com

Ще спомена и факта, че в подножието на Зайчи връх (Сърнена гора) се оформя античният град Кабиле. Там се намира най-древното светилище на богинята Кибела (по-късно Артемида) и там е била тракийската слънчева обсерватория. Смята се, че тази богиня е била част от амазонките, които се заселват в Странджа. Те дали възможност на хората да живеят добре, защото ги лекували, отблъсквали вредните твари, правели нивите по-плодородни, като привличали влага или слънце. Тези чудни за нас умения имали и богомилите.

 

Колко специална е пролетната енергия?

През пролетта слънцето грее под определен ъгъл към земята и активира определени микроелементи, метали и минерали, които дават силен импулс за растеж на треви, растения, дървета и въобще за събуждане на живота. Това се случва след 22 март. Тибетски монаси казват, че в България има силни енергийни места, които помагат за събуждането на пролетта. Такова място е пещерата „Утробата” до село Ненково, Кърджали, където отбелязахме 22 март. На обяд слънцето влиза в пещерата под определен ъгъл и се наблюдава силно излъчване и трептене в нея, все едно се извършва оплодяване на тази пещера и се запалва огънят на пролетта. В света има само 4 такива пещери. Освен „Утробата” има хълмове, чиято енергия е свързана с растежа и развитието на живота. Те всъщност са пирамиди, но са покрити с пръст и дървета.

В България има доказани от инженери 66 пирамиди, 16 от които са в Черно море, а другите са пръснати в страната. При изгрев-слънце те започват да трептят и комуникират помежду си чрез вибрация. В света винаги има една огромна пирамида, която е осветена от слънцето (Хеопсовата, в Китай, в Русия) и тя е в постоянна връзка с всички пирамиди по земята. Пирамидите гасят напрежението при земетресение и дават импулс за развитие на всичко в природата.

Днес е най-мощният енергиен ден на месецаНа 12-13 октомври е влиянието от опозицията на Венера с Уран – стимулира желанието за промяна, носи …Oct 12 2019vijti.com

Как може да придобием уменията за владеене на стихиите като нашите прадеди?

Когато човек живее чисто, яде чиста храна, пие чиста вода, диша чист въздух, има чисти мисли и дела, по качества той става подобен на Твореца. Като работим за това да затвърждаваме своите добродетели, може да ни се дават способности и умения как да управляваме стихиите огън, вода, въздух, земя. С медитации и молитви силата ни ще се увеличи.

Как водата от природата ни дава сили?

За да синхронизираме нашия организъм с мястото, на което отидем, е добре да пием от местната вода. Тя носи енергетиката и качествата на това място и ни синхронизира с него по невидим начин. Така може да получим от силата на извора и да ни помогне да се излекуваме от болест. Когато пием от местната вода в близост до някое светилище, ние по-бързо поемаме от неговата енергетика.

Източник: mila

 

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации