петък, май 17, 2024

Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

Най-четени

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се бързо и просто, а съставките са лесни за набавяне и не са много. Ето какво ви трябва, за да си направите сами сиропираната торта Кох :

Сиропиран Кох

Продукти: 

4 яйца

4 супени лъжици захар

- Advertisement -

8 супени лъжици грис

4 супени лъжици брашно

За сиропа: 

1 л прясно мляко

2 пакетчета ванилова захар

 3 с.л.

захар

Приготвяне: 

От четирите яйца отделете белтъците от жълтъците в отделни съдове. След това белтъците се разбиват на пяна с миксер, докато стегнат, след което постепенно се добавя захарта, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване с миксера. Общо трябва да добавите 4 супени лъжици захар. Разбива се докато захарта се разтопи и се получи твърд белтъчен сняг.

разбити белтъци

Към твърдо разбития сняг започнете постепенно да добавяте един по един жълтъците (общо 4, колкото са белтъците) като разбивате с миксера в една посока. Когато единият жълтък се разбие и се смеси с белтъка, добавете следващия жълтък.

Когато сте добавили всички жълтъци, започнете да добавяте гриса към разбитата пенлива смес, също лъжица по лъжица, общо осем лъжици грис. Този път разбийте сместа на най-ниската скорост на миксера. Сместа трябва да е еднородна.

белтъчна смес

Към получената смес започнете постепенно да добавяте четири супени лъжици брашно. За разбъркването на брашното не ви трябва миксер, а шпатула или тел. Брашното се смесва внимателно и леко, като сместа се обръща, за да се запази пухкавостта й.

Намажете тава или форма с диаметър 20х32 см с малко олио по дъното и отстрани, след което набрашнете повърхността, която сте намазнили.

изсипване тесто

Изсипете сместа, разпределете равномерно и заравнете. Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. След изпичането сладкишът се проверява с клечка за зъби дали е изпечен отвътре.

За сиропа:

Към студеното мляко, което трябва да налеете в тенджерата, добавете две пакетчета ванилова захар и 3 супени лъжици захар и разбъркайте, за да се разтвори. Изпеченият блат се залива с топлото мляко, докато е още топъл.

сиропиран сладкиш с мляко

Оставете сладкиша в хладилника да се охлади преди сервиране или на стайна температура за една нощ. Колкото по-дълго го оставите, толкова повече мляко ще поеме и ще бъде по-сочен и вкусен.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации