петък, април 19, 2024

Най-вкусната и лесна за правене домашна торта – мечтата на всяка домакиня (РЕЦЕПТА)

Най-четени

Приготвяне: 30 мин; Готвене:60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal
Това действително е нежна домашна торта. Красотата ѝ се крие в това, че след смесване на всички съставки, се получава достатъчно тесто, от което след като поставите във фурната, ще получите възхитително вкусна и невероятно сладка торта с мек крем-пълнеж.
Това разделение на слоевете се получава поради разликата в съдържанието на мазнини. Можете да го приготвите по проста домашна рецепта.
Ето всичко, от което се нуждаете:Съпругата ми прави тази торта само за 10 минути, но е толкова вкусна, че я карам да я прави всеки ден (ВИДЕО)Често искаме да приготвим хубав десерт, но през делничните дни или времето не достига, или на дневен…Nov 17 2016vijti.com

4 яйца, 2 чаши прясно мляко (топло), 1 чаша вода, 1 чаша захар, 115 грама брашно, 125 грама краве масло, 1 супена лъжица ванилия. Как да я приготвите:
Белтъците внимателно отделете от жълтъците, поставете ги в суха купа. Добавете щипка сол към белтъците и разбийте до твърда пяна. Разтопете маслото и го оставете леко да се охлади. Към яйчените жълтъци добавете водата и захарта, разбийте, след това изсипете към тях леко охладеното разтопено масло, разбъркайте. В сместа от жълтъците и маслото, изсипете млякото, добавете брашното и ванилията и разбъркайте добре тестото.

Внимателно добавете разбитите белтъци. Изсипете тестото във форма за печене, намаслена и поръсена с брашно и поставете във фурната, загрята до 180 градуса, за 1 час. Охладете умната торта, поръсете я с пудра захар, украсете по желание. При сервиране, нарежете на малки порции.
А ако сте любители на тортите, ето още едно страхотно предложение:

- Advertisement -

Най-лесната и най- вкусната торта, няма някой, който да не я обожава

Продуктите за направата й:

Необходими продукти
250 гр. бисквити,

500 мл. прясно мляко,
3 жълтъка,
2 равни супени лъжици какао,
2 равни супени лъжици натурално нишесте или брашно, ако нямате нишесте,
100 гр. захар (ако обичате по-сладичко сложете 150 гр.),
1 ванилия,
100 гр. млечен готварски шоколад или млечен шоколад,
4 супени лъжци олио или шарлан, ако имате,
50 гр. краве масло.

Начин на приготвяне:

Както вече разбрахте, ако нямате силиконова форма, металната се покрива с голяма парче фолио. Покривате дъното и стените добре, за да можете после да обърнете и извадите тортата по-лесно. Тези, които ползват силиконови форми, знаят, че от тях всичко излиза много лесно.

В купа разбийте 200 мл. прясно мляко, какаото, жълтъците и нишестето/брашното. Сместа трябва да е гладка, ако трябва прецедете през цедка. Останалото прясно мляко сложете в тенджерка и добавете към него захарта. Сложете на котлона да заври. Наливайте на тънка струя от горещото подсладено мляко към млечно-яйчната смес да се темперира. Върнете сместа обратно в тенджерата и сварете крем. Към горещия крем добавете студеното краве масло и бъркайте докато маслото бъде усвоено. Добавете ванилията към сварения крем.

Подредете един ред от бисквитите във формата. Сипете част от крема и го разнесете равномерно. След това отново слагате ред бисквити (ако се налага срежете някоя бисквита и покрийте плътно) и крем. Така правите докато свършите бисквитите и крема. Оставете за 1 нощ в хладилник да стегне добре.

Разтопете на следващия ден шоколада на водна баня. Отместете го от водата и добавете олиото или шарлана. Разбъркайте енергично шоколада да усвои мазнината. Оставете да се охлади до телесна температура.

Извадете тортата от хладилника и я обърнете в подходящ поднос или чиния. Ако сте ползвали фолио го отстранете. Полейте равномерно цялата повърхност на тортата. Оставете отново за 10 минути в хладилник.

Вашата торта с крем какао е готова да бъде поднесена.Истинско кулинарно изкушение – най-вкусната торта, която сте яли. А ето и дълго пазената в тайна рецепта за приготвянето йМного малко домакини правят уникално вкусната торта Медни топчета. И за това си има основателна прич…Oct 5 2018vijti.com

Източници: Коч и За жената

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации