четвъртък, март 28, 2024

Мощен мехлем от аптечката на баба, с който спирате оплешивяването на мига, а оредялата коса избуява като ливада

Най-четени

Оредяването на косата и оплешивяването са бич за милиони хора по света. Всеки мечтае за буйна и здрава грива, с която да впечатлява околните и да кара представителите на противоположния пол да се заглеждат дълго след него.
За хората с проблеми с косата се предлагат всевъзможни мазила и лекарства, но те обикновено не дават желания ефект, скъпи са, а понякога дори се отразяват неблагоприятно на здравето.
Това ни накара за пореден път да се обърнем към „аптечката на баба“, както наричаме способите на народната медицина.
Там се натъкнахме на уникална рецепта, с която проблемите изчезват!
Само ядове напоследък и косата ми започна да капе. Но една аптекарка ми каза тази маска и вече дори Рапунцел ще ми завидиВсички жени си мечтаем за здрава и красива коса, която само с едно леко завъртане на главата да прив…Nov 27 2018vijti.com

Чудодейната смес стимулира растежа на косъма, възстановява стабилността и подобрява качествата на косата. Ето и рецептата. Необходими продукти: жълтъкът от едно яйце; половин чаша бира; половин банан; една супена лъжица качествен пчелен мед.
Начин на приготвяне: поставете всички продукти в блендер или в купата на миксер и разбивайте, докато се получи хомогенна смес. Начин на употреба: с ръце нанесете равномерен слой от сместа на местата, където има оредяване на косата. Ако почувствате затопляне на местата, които сте третирали, това означава, че мехлемът действа добре и прониква в кожата. Оставете лекарството да действа в продължение на няколко часа, след което измийте главата си. Процедурата се повтаря веднъж седмично.

А ето и 7 храни за гъста, здрава и красива коса
Защото здравето на косата се определя не само с какво я мием, но и какво ядем.
Хубавата и здравословна храна е тази, която ни кара да се чувстваме добре и да изглеждаме привлекателно. Нещата, които включваме в хранителния си режим са важни за здравето ни, влияят на външния ни вид, играят роля за начина, по който се чувстваме както и за емоциите, които изпитваме.
Различните храни влияят на различни части от тялото ни – мляко и млечни продукти за здрави и красиви зъби, червени плодове и зеленчуци и такива с богато съдържание на витамин С за млада и опъната кожа, моркови и кайсии за добро зрение и т.н. и т.н.

- Advertisement -

А знаете ли кои са храните, които ще направят косите ви здрави, гъсти и бляскави?
Ако страдате от косопад или краищата на косата ви „цъфтят“, ако косата ви е тънка и суха или се омазнява бързо, може би трябва да помислите за нов хранителен режим.
За укрепване на космените фоликули експертите препоръчват да се ядат храни, богати на желязо и антиоксиданти.
Има много храни, които съдържат полезни за косата витамини и минерали.

Вижте някои от тях:
Манго
Този колоритен плод осигурява силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа ѝ.

Яйца

Яйцата стимулират производството на колаген в организма.

Кафяви морски водорасли

Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки.

Мазна риба

Поради високата концентрация на омега-3 мастни киселини, мазните риби заемат първо място в нашата класация. Освен това те са добър източник на висококачествени протеини, витамин B12 и желязо.

Ленено семе

Това е добра алтернатива да доставите на тялото си омега-3 мастни киселини, ако се придържате към вегетарианска или веган диета. Високото съдържание на омега-3 помага за подхранването косата и я предпазва от изсушаване.

Тиквени семена

Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане, подобрява имунитета и насърчава растежа на косата.

Моркови
Те съдържат големи количества витамин А, който подобрява състоянието на скалпа (както и на зрението).
Не мога да повярвам, но косата ми стана гъста и расте като пощуряла, благодарение на тези триковеНе мога да повярвам, но косата ми стана гъста и расте като пощуряла, благодарение на тези трикове Мн…Nov 26 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации