четвъртък, март 28, 2024

Милен Цветков във Фейсбук: Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят

Най-четени

Милен Цветков беше от най-свободните и критични журналисти в момента в България. Той открито изказваше мнението си във Фейсбук, въпреки репресиите от страна на прокуратурата срещу свободното слово. „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!“, написа той при заповедта на Ананиев за задължително носене на маските.

Последното предаване на Милен Цветков е за мегааферата с фурмите от Дубай, които щаба обяви за „медицински консуматив“Последното предаване на Милен Цветков от вчера е за мегаскандала с лъжата на щаба на Мутафчийски за …Apr 20 2020vijti.com

„Криза е! А кризата легитимира насилието и насилниците се нуждаят от кризата за да практикуват необезпокоявано насилие.“ цитат от статията на психиатъра Владимир Сотиров поставена по долу.“, пище Цветков. „Не мога да повярвам, че множество интелигентни хора, чиито мнения виждам тук изобщо не разбират какво се случва! Снимката е от бюро по труда Младост. Много често минавам покрай това в Стрелбище, където положението е същото – дестки хора наредени на опашка всеки ден! Истината няма партийна принадлежност, не го забравяйте!“

- Advertisement -

   

 

Последното предаване на Милен Цветков от вчера е за мегаскандала с лъжата на щаба на Мутафчийски за медицинските консумативи от Дубай.

Щабът излъга, че са докарани от Обединените арабска емирства 15 тона медицински консумативи“, разкриха журналисти от „Бивол“.

Преди дни „Биволъ“ разкри, че обявените от правителството 15 тона медицински консумативи, които България е получила на бартер от ОАЕ, са основно фурми. „Оказа се, че не са 15 тона, а 69 000 маски, 49 000 ръкавици, дезинфектанти, от които нямаме нужда, а останалите 12 тона са фурми. Изнесли сме 32 тона месо, а получаваме малко маски и 12 тона фурми“, обясни Атанас Чобанов.

Двете фирми, организирали износа на българските стоки са „Интръст“ на Делян Пеевски и старозагорската фирма „Градус“, с която в миналото е имала бизнес отношения земеделската министърка Десислава Танева

Според него има много въпроси, свързани с този бартер, включително и защо изобщо се е стигнало до него и защо се е наложило министърът на икономиката Емил Караниколов да придружи пратките и сега да е под карантина. Екипът на „Биволъ“ смята, че до сделката се е стигнало заради дипломатически гаф, свързан с Васил Божков.

Ето и последното интервю на Милен Цветков от вчера с Димитър Стоянов от „Бивол“

Защо за Бога Дубай ни праща тонове фурми? Защо Мутафчийски ги обяви за „Медицински консуматив“? Да не би да са някакъв нов вид лечение на Ковид 19?

Камион с над 10 тона фурми пристигнали от ОАЕ като медицински консумативи беше разтоварен в склада на Червения кръст в с. Долни Лозен, засне репортер на Биволъ.

Фурмите са от емиратския производител Al Foah, рекламиращ се като “Посланик на фурмата от ОАЕ“. Както се вижда от снимките, товаренето на ценните плодове на софийската митница на летището не е било особено грижливо.

Защо Дубай ни праща фурми? Лекуват ли коронавирус? Не! 

„България е получила 15 тона медицински консумативи, както и храна, от Обединените арабски емирства (ОАЕ)“, съобщи правителствената пресслужба в понеделник.

Новината за „сериозната акция“ първо бе съобщена от шефа на щаба Мутафчийски.

Не било компютри, а компоти, както свикнахме напоследък.

Пратката е включвала около 3 тона медицински консумативи, а останалият товар 12 тона на двата самолета, пристигнали на 13 март, е бил основно фурми, разкри „Бивол“, а сега разследващите журналисти доказаха думите си като показаха снимки на фурмите.

И тук нещата вече от по-скоро смешни и нелепи започнаха да намирисват на нещо друго.

За какво са ни тези фурми и какво общо имат с коронавируса? Отговорът е нищо! 

Причината да ни ги пратят от държавата, в която се намира Божков вероятно е друга. 

Според официалната информация България е изпратила в ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти. Те са осигурени от български фирми, а доставката е организирана от българското министерство на земеделието, храните и горите.

Двете фирми, организирали износа на българските стоки са „Интръст“ на Делян Пеевски и старозагорската фирма „Градус“, с която в миналото е имала бизнес отношения земеделската министърка Десислава Танева, посочват от „Биволъ“.

„В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна“, се посочва в съобщението, изпратено до медиите.

Размяната е свързана с недостига на медицински консумативи в България на фона на пандемията от коронавирус, се посочва в официалното съобщение.

След запитване от „Биволъ“ от Българския червен кръст (БЧК), в чиято база са занесени медицинските консумативи, са предоставили справка какво точно са получили. Става дума за 80 000 броя маски, 49 000 броя ръкавици и 32 000 калцуни. Освен тях има 3 970 бутилки дезинфектант от половин литър и 1 824 бутилки дезинфектант от 250 милилитра. Това са около три тона товар, съобщава „Биволъ“.

Останалата част от пратката според информация на изданието се състои от фурми. Това е потвърдено от министъра на икономиката Емил Караниколов, който в момента е под 14-дневна карантина, както всички, върнали се в България от чужбина. „Фурмите са хубава, питателна храна“, е посочил Караниколов. По думите му пред „Биволъ“ те ще бъдат разпределени на социални домове.

Министърът е посочил също, че сделката е сключена и осъществена между частни субекти, които са платили и за транспорта със самолетите.

Какво се крие зад тази абсурдна доставка на тонове фурми за България от Дубай – обяснението е повече от скандално и ако се окаже истина последствията за отговорните лица са неминуеми:

Ето и каква е причината според разследващите от „Биволъ“ – четете тук

https://bivol.bg/%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%84%d1%83%d1%80%d0%bc%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b0%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%be.html?frame-nonce=9aa198349e&fbclid=IwAR1hZfbiceD__UGovkw13JM9Xy6uDssd2rTm7msAVfB_oJVpE8eF36S16Mw

Слави Трифонов: Милен Цветков щеше да ми гостува в шоуто заради Свободата на словотоСлави Трифонов, Фейсбук Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа запо…Apr 20 2020vijti.com

PETEL.BG 

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации