петък, март 29, 2024

Мехлемът на леля Мира е вълшебен – лекува всякаква болка, признат е от самия д-р Мермерски

Най-четени

Мира Пейчева от село Рудник или още леля Мира, както от години я наричат познати и непознати, е известна на самия проф. Мермерски. Той препоръчва нейния лечебен мехлем, който действително цери всички болки и лекува плексит буквално за ден.
„Работех в Бургас и няма да забравя колко страдах от тези зверски болки. Имах плексит, който си влачех от години. Стигна се дотам, че не можех нито да работя, нито да спя от болка. Срещнах старицата случайно, докато чаках на автобусната спирка. Заприказвахме се и споделих проблема си, а жената се сети за един стар лечебен мехлем, който знаела. Каза ми рецептата, а аз я изпробвах – хващах се за всичко вече. И без да предполагам, чудото стана – плекситът ми изчезна“, разказва Мира Пейчева и се кълне, че докато е жива ще благославя непознатата старица.Търновец направи истински фурор със свои мехлеми от билки за хемороиди, акне, кожни и други болестиТърновецът Христо Христов направи истински фурор по света и у нас със свои мехлеми от билки против х…Nov 5 2018vijti.com

И, защото не успяла да разбере нито името, нито адреса на бабичката, тя се зарекла да разпространява нейната целебна рецепта и да помага на хората в нужда. Тъй като този лечебен мехлем моментално премахвал всяка болка – от артрит, рана, удар и дори най-обикновена, но упорита хрема.
Чудните му съставки са следните – една чаша свинска мас – задължително неосолена, 20 грама камфор на кристали/топчета и салицилова киселина. От камфора е достатъчно едно топче. Тези съставки се смесват заедно в стъклено бурканче и се слагат на водна баня, докато се разтопят. С получената гъста смес се намазва мястото на болката и тя изчезва.

„Ако ви е хванала хрема, просто намажете носа си към синусите с този мехлем и на другия ден ми се обадете – ще дишате като чисто нови хора“, разказва Мира Пейчева, на която ден през ден звънят хора, научили за рецептата й и желаещи да я изпробват.
Освен този мехлем, можете да си направите и страшно ефикасно мазило с невен. Цветчетата на невена могат да помогнат при много кожни раздразнения – преди всичко, невенът успокоява, подхранва и омекотява кожата.
Можем да си приготвим много лесно домашен крем, който да използваме при най-различни наранявания. Подходящ е за всички типове кожа, но действа изключително добре на суха, загрубяла, както и на чувствителна кожа.

- Advertisement -

Ако се употребява достатъчно редовно, кожата ще си възвърне еластичния си вид и ще бъде здрава и свежа. Можете да използвате домашния крем с невен при стрии, много напукана кожа, разширени вени, загрубяла кожа (на ръцете или на краката), различни ожулвания, помага също и при повърхностни порязвания, слънчеви изгаряния, изгаряне с гореща мазнина.
За да си приготвите крема, ще са ви необходими свинска мас – около 400 г, най-добре домашна и една шепа цвят от невен (може и повече). Слагаме маста и билката в подходящ съд и разтапяме маста на водна баня.

След като невенът промени цвета си, отдръпваме от котлона и прецеждаме. Получената смес затваряме в подходящи бурканчета. Необходимо е да се съхранява в хладилник. Може да мажете наранените места колкото пъти пожелаете – колкото повече нанасяте, толкова по-бързо ще мине раната ви.
Съществува и по-различен вариант на рецептата – нарязвате си шепата невен ( тук се използват не само цветчетата, а и стъблата и листата), след което я пържите в маста, която сте подгрели на котлона предварително.

Запържвате за кратко и отдръпвате от котлона, след което оставяте да престои 24 часа. След като премине времето, стопляте сместа, за да се разводни, прецеждате през марли и прибирате в бурканчета. Има и още един вариант на тази рецепта – към невена, докато се пържи, се слагат няколко клонки лавандула.

Маста определено се усеща на мирис, но пък не е нещо, което не може да се пренебрегне. Ако все пак смятате, че миризмата на мас ще бъде твърде силна и непоносима за вашия вкус, можете да добавите няколко капки етерично масло по избор. Ако предпочитате по-концентрирано мазило, просто сложете повечко билки.Всички го мислят за бурен, а всъщност е най-мощния лек, с който природата ни е дарилаМного често природата ни предлага прости, лесни и ефикасни начини да предпазим или да излекуваме орг…Nov 26 2018vijti.com

Източници: Ezine и Doctorbg

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации