четвъртък, март 28, 2024

Мая Манолова към здравния министър: Г-н Ананиев, няма да ви оставя на мира, няма да имате почивка

Най-четени

Изключително остро послание отправи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър Кирил Ананиев във Фейсбук. То е в отговор на откритото писмо към нея от Министерството на здравеопазването.
„Уважаеми господин Ананиев, като министър не сте в позиция да искате. Не сте в позиция да назидавате. Министрите са в позиция да дават на обществото. Министрите са слуги, а не господари на тези, които са ги избрали и от чиито данъци получават заплатите си.
Що се отнася до хаоса, тук съм съгласна. Виждам хаоса не само на протестите на медиците, виждам го в жалбите на гражданите до омбудсмана всеки Божи ден“, пише Манолова.
Мая Манолова: „Още една, две или три нули в сметките за парно и ще се върна в политиката“Омбудсманът Мая Манолова категорична, че ще се върне в парламентарната зала, ако политиците продължа…May 30 2019vijti.com

Омбудсманът обвинява Ананиев, че създава хаос в системата. „Не аз или гражданите сме източник на хаос в системата на здравеопазването. И да искаме, не можем да го създадем, защото не ние издаваме наредби, постановления, закони и административни актове. Източникът на хаос в която и да е сфера на държавното управление може да бъде само един – този, който има властта да го направи. Името му сега е Кирил Ананиев“, категорична е Манолова.

Няма да Ви оставя на мира! Няма да Ви дам и един ден почивка, докато не решите най-наболелите проблеми на здравната система. И не се съмнявайте, че ще изпълня това обещание!“, завършва емоционалното си писмо Манолова.
Припомняме, че омбудсманът Мая Манолова категорична, че ще се върне в парламентарната зала, ако политиците продължат да бавят проектите й.
„Още една, две или три нули в сметките за парно и ще се върна в политиката“. Това заяви Мая Манолова, разочарована, че работата й като национален омбудсман не дава достатъчно резултати.
Една от най-енергичните и популярни дами в обществените институции, бе категорична, че не може повече да чака, политиците да вземат отношение по проектите, по които работи.

- Advertisement -

„Бих обмислила влизане в политиката, ако се убедя, че усилията ми не дават резултати“, каза наскоро в интервю за Би Ти Ви Мая Манолова.
Дамата, която в последните години се превърна в своеобразен символ на надежда, за българските пенсионери и цялата общественост като цяло, не крие, че е подразнена, че продължават да се бавят важни нейни проекти.
Като такъв тя посочи проектът за ограничаване на свръх правомощията на банките, който все още не е подложен за обсъждане в пленарна зала, а което е по-лошо — няма и решение по него.
Друга битка, която Манолова води, е въвеждането на разбираеми сметки за парно. „Още една, две или три нули, и влизам в политиката“, додаде още тя, цитират от dnevnik.bg.
Източник: БЛИЦ
Мая Манолова празнува рождения си ден 3 дни: Омбудсманът отбеляза празника с шумен купон във вилата си в РударциВ продължение на 3 дни Мая Манолова празнува своята 54-та годишнина. Навръх рождения си ден миналата…May 9 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации