четвъртък, април 25, 2024

Маска със сода- почиства лицето от пъпки, омекотява и премахва бръчките, край на скъпите кремове

Най-четени

В кухненският ви шкаф има истинско съкровище- сода за хляб. Този продукт може да замени скраб, тоници, мицеларна вода и маски дори – просто трябва да го смесите правилно с други налични средства и, което е най- хубавото да използвате естествени продукти .

Продавачка: Значи аз трябва да съм с маска, а клиентите – не В сила от утре 15 юни, понеделник, маските остават задължителни при пътуване в обществения транспо…Jun 14 2020vijti.com

Ефектът от содовите маски е удивителен: кожата става гладка и освежена, като след пилинг в салон. В допълнение към мощните си почистващи свойства , содата е добра с това, че стяга овала на лицето и изглажда фините бръчки още от 35 -годишна възраст . Така нареченият Anti-age ефект , само без да се доплаща за марката. Редакторите ни ще ви кажат защо е необходима сода за лице .

Сода за кожата

- Advertisement -

Употребата на сода за кожата е неоспорима и това въпреки факта, че тя не съдържа никакви витамини, а от минералите в нея, само натрий . Содовите бани обаче отдавна са признати за лечебни и подмладяващи. В древен Египет содата е наричана „пепел на божествения огън“ заради уникалните си пречистващи свойства.

Почиства добре всички видове замърсявания : прах, мазнини и остатъци от грим. Това до голяма степен се улеснява от ронливата текстура, която работи като скраб.

Избелва кожата. С помощта на содовите процедури можете самостоятелно да се отървете от лунички, старчески петна или нежелан тен.

Содата е мощен абсорбент . Тя извлича токсините и свободните радикали от горните слоеве на кожата, което обикновеният сапун или мицеларната вода не може да направи .

Измиването със сода облекчава раздразнението, за разлика от други видове пилинг. Освен това има дезинфекционен ефект , бори се срещу гъбички и бактерии, следователно е много ефективна в борбата с акнето.

Омекотява кожата и отваря порите, като в идеалния случай я подготвя за подхранващи и хидратиращи продукти.

Почистването със сода има свои собствени нюанси. Така например, натрият реагира с кожата почти моментално , така че всяка маска ще има изчерпателен ефект след 10 минути. Содата е с бързо действие

Важно е да се има предвид, че прекалено чувствителната, изтънена и в същото време суха кожа може да страда от такъв активен компонент. Курсът на използване на домашни маски не е ограничен, но е препоръчително да не злоупотребявате с процедурата: веднъж на 5-7 дни е достатъчно. И задължителна хидратация веднага след употреба! Изключение могат да бъдат само специални хидратиращи маски , рецептите на които ще споделим с вас.

Косата ми стана двойно по- гъста откакто започнах да си правя тази домашна маскаВсяко момиче мечтае за гъста и здрава коса . Химическите и термични ефекти причиняват значителни щет…May 1 2020vijti.com

Маски за дълбоко почистване

За да постигнете ефекта на пилинг, има няколко доказани рецепти. За дълбоко почистване и борба с черните петна и обриви се използва сода, смесена с пероксид. Сместа нежно се разтрива по лицето, след което изплакнете маската с топла вода.

За по-мек ефект използвайте чаена лъжичка сода и приблизително същото количество гел за измиване или пяна за лицето. Маска на базата на портокалов сок ще помогне да се отървете от възрастовите петна по-бързо, а на белтък – за стягане на контура на лицето.

 

Маски за подхранване и хидратация

Нуждаете се от мазна основа. На 2 с.л. сода за хляб трябва 1 супена лъжица зехтин, но ако имате възможност да използвате узряло авокадо, можете да убиете всички зайци наведнъж (изобилие от „живи“ витамини, минерали и киселини ще се грижат за кожата по сложен начин ). В този случай ще е достатъчна една лъжица от пулпата.

Маски за суха, увредена кожа

Мляните овесени ядки се смесват със сода в съотношение 1: 1 и се заливат с равно количество кисело мляко или сметана. Осигурени са ви нежно почистване, омекотяване и заздравяване след такава маска.

Маски за старееща кожа

В допълнение към дълбоко овлажняващите маски (които също са подходящи), препоръчваме да изпробвате освежаваща рецепта за маска със сода и краставица.

 

Ще ви трябва:

половин краставица
1 ч.л. сода
0,5 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. овесена каша
1 ч.л. мед
един белтък

Комбинирайте всички съставки в блендер и нанесете маската за 15 минути. В този случай съдържанието на сода е ниско, така че можете да го задържите по-дълго. Активните хранителни вещества в меда, краставицата и овесените ядки могат да проникнат дълбоко в почистената кожа. Нанесете маската с нежни масажиращи движения и изплакнете с топла вода.

По-рано говорихме за невероятния омекотяващ ефект на содата. Прилагайки маска за ръце веднъж седмично, можете да ги поддържате гладки след 40 и след 50 години. Ефектът за избелване играе голяма роля: снежнобялата кожа и нокти никога няма да излязат от стил.

Домашните маски със сода ще заменят пътуванията до козметолога, но след такъв домашен пилинг препоръчваме да използвате интензивни овлажнители . Те ще предотвратят прекомерното изсушаване и ще бъдат по-ефективни в подхранването на тъканите: отворените пори дишат по-добре и абсорбират ценни компоненти. Ако сте харесали нашата статия, запишете нашата рецепта за красота!

Турската ботокс-маска подлуди жените от цял свят – видимо шлифова кожата след първото нанасяне:Само допреди няколко години кожата ви е радвала със свежия си вид, а сега бръчките, които са се появ…Jun 10 2020vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации