петък, март 29, 2024

Мария, която уби изнасилвача си, е в тежко състояние със започването на процеса

Най-четени

20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев – Боньо Фаса, е в тежко състояние със започването на процеса. Това разкри пред Lupa.bg адвокатът й Валентин Димитров. Момичето извърши престъплението при самозащита преди 3 години, докато 62-годишният бандит се опитвал да я изнасили по най-зверския начин.
В четвъртък съда се е опитал да даде ход на делото, но това не се е случило, защото съдът не се е бил произнесъл по всички точки от разпоредителното дело. Поради това магистратите насрочили дати 27, 28 и 29 октомври, когато процесът трябва да започне по същество.
Тръгва делото срещу Мария, заклала изнасилвача си: 2 години затвор застрашават старозагорката, която уби рецидивиста Боньо ФасаНай-сетне тръгва делото срещу 20-годишната Мария Гиздева, която закла изнасилвача си Боньо Фаса. 3 г…Oct 2 2019vijti.com

Като свидетели ще бъдат разпитани 60 души. По делото са направени и 28 съдебни експертизи, те ще бъдат представени от повече от 20 експерти.
По решение на тричленния съдебен състав с председател Красимир Рачев заседанията по делото се гледат при закрити врата.
Мария е на свобода, но необходимостта да влиза в съдебна зала й върнало спомените и тя изпаднала в нова депресия, научи Lupa.bg. Жената се притеснявала, че съдът може да не отчете, че не е искала да извърши престъплението, а е забила ножа в рецидивиста, докато се е бранила от него.

Lupa.bg научи, че цяла Стара Загора следи случая и се очаква в началото на процеса Мария да получи подкрепа от целия град. Хората били възмутени, как може да съдят момичето, което без да иска наръгало в крака изнасилвача си. По време на инцидента Гиздева е била ученичка, а сега я застрашават 12 години затвор, само защото се опитала да се защити от зверско престъпление.
Боньо Фаса, който излежал над 30 години години по затворите, примамил ученичката в дома си, където започнал да я бие и насилва. Мария обясни, че извършила убийството при опит за самозащита, тъй като възрастният мъж започнал да се гаври брутално с нея.

- Advertisement -

След престъплението младото момиче само признава на ченгетата, че в уплахата си убила изпечения престъпник.
Рецидивистът Богдан Динев е с огромно криминално досие и над 30 години зад решетките – за изнасилвания, рекет, побои, палежи. Жените в Стара Загора бягали само при вида му. Причината била слабостта на бандита към по-младите момичета – пожелаел ли някоя, разбойникът прибягвал и до сила.
Една от пострадалите разкрива, че скочила от 4-я етаж, за да се спаси от изнасилване и останала инвалид.

Друго момиче забременяло след сексуално посегателство от Фаса и абортирало, поради което вече не може да има деца. Трето момиче си спомня, че било подмамено да играят карти, когато Боньо я приклещил и опрял нож в гърлото й в кухнята.
Боньо разказва на Мария за дъщеря си Изабела, с която били скарани. Помолил ученичката да се срещне с наследницата му и да се опита да ги сдобри. С тази цел на фаталния 25 юли след края на работния ден сервитьорката поела дома му на улица „Чая“. Боньо не казал на Мария, че дъщеря му не живее с него.

Двамата слезли на приземния етаж на порутената му къща. Сенунди по-късно Боньо заключил вратата и проснал Мария на земята. Извергът започнал да къса дрехите й и да я удра. Заплашил я, че ще й направи деца, докато й удрял шамар. Същвеременно я заплашил да мълчи, за да не я убие. Мария обаче успяла да докопа нож, който забила в слабините на насилника и побягнала.
Защитната версия на нейния адвокат си остава неизбежна самоотбрана. 100-килограмовият изпечен престъпник бил невъзможен опонент за 50-килограмовата ученичка.
Източник: Лупа
Полиция блокира тополовградското село Орешник – издирват бивш рейднжър след жестоко убийствоФелдшерът в тополовградското село Орешник Димитър Факиров е открит тази сутрин убит – удушен и с раз…Oct 8 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации