сряда, април 24, 2024

Лютви Местан: Няма да поема върху себе си чужда вина и грях! Обвинен съм не защото съм виновен…

Най-четени

Съпреживявам вече 15-и месец трагедията, но вината е правна категория и аз няма да поема върху себе си чужда вина и грях.
Това каза председателят на партия ДОСТ Лютви Местан в сутрешния блок на бТВ. Той коментира катастрофата от 14 април 2019-та година на пътя „Маказа“ – Кърджали, край село Загорско, при която загина бебето Еджрин.

До 10 години затвор за бащата на бебето, убито при катастрофата с Лютви МестанОт 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин Ахмед баща на 6-месечното пеленаче, което почина …May 30 2020vijti.com

Разследването приключи, Местан е обвинен в убийство по непредпазливост.
Както първи 24rodopi.com писа, делото ще влезе в съда наесен.
„Месеци наред всички медии разпространяваха снимка с разбитата отдясно моя кола, за да внушат, че ударът е бил от кола, която се движи в посока Гърция – Кърджали, защото няма друго обяснение за тази катастрофа. Истината обаче е, че тази кола се движеше в обратна посока. Пътната му лента беше свободна. Има 200 м непрекъсната линия, която му забранява да е в насрещната лента, Юсеин Тефик няма място в лентата за коли в посока Маказа, няма предимство в чужда лента. Това се доказва от снимката на абсолютно непокътнатия от лявата страна мой „Фолксваген“, каза Местан.

- Advertisement -

Истината е, че бях ударен челно, след като вече бях извършил маневрата, бях се установил в своята пътна лента и бях освободил тази на Хюсеин Тефик, декларира за пореден път политикът.
Всички тези нарушения на мъжа, който е истинският причинител на катастрофата, бяха ясни на прокуратурата още в деня на огреда, но те си затвориха очите, защото имаха преднамерена цел непременно да ме обвинят, заяви Местан.

„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“ – това е нелепо, прокуратурата знае, че не може да докаже подобно клеветническо твърдение и точно затова насочи всичките си усилия към второто обвинение – че съм имал видимост. Но ако бяха провели пълно и обективно разследване, щяха да установят истината“, каза още той. И декларира: „Прокуратурата упражни върху мен истинска репресия, прокурорски произвол и ми отне правото на справедлив досъдебен процес.“ Послужила си с грубо манипулиране на фактите.

Първо, отнела му книжката с клеветата, че извършил 13 нарушения, а това са нарушения от коли на партията, в които той не се е качвал като шофьор. Затова ще заведа дело за клевета след приключване на този процес, обяви Местан. В същото време за Хюсеин Тефик Ахмед са установени само от 2005 до 2019 г. 18 тежки нарушения, 14 от които за свръхпревишена скорост и 4 за неправилно изпреварване, а неговата книжка не беше отнета, каза той. Свидетелството за управление на другия шофьор от катастрофата е отнето едва преди 10 дена и го научавате от мен, а отнемането на моето бе гръмко съобщено, добави Местан. Точи човек редовно управлява автомобила с агресивно поведение на пътя, предоставихме на прокуратурата видеозаписи как само в рамките на 4 секунди той извършва над 20 груби нарушения на закона, добави председателят на ДОСТ.

Преди втория оглед на 18-и по линията на видимостта ми са изсечени 108 храсти с височина 3 метра, които образуваха преграда, съчетана с калния нос, обвини още Местан и нарече това „тежко преспъпление по унищожаване на доказателства“. Но най-голямата манипулация на прокуратурата е, че постави отпосле стоплиния, за да отмести с 5 метра напред видимостта ми, продължи той и показа снимка на репортерска кола – на нея е видна начертаната стоплиния на мястото, от което политикът се включва в пътя, а на снимката след катастрофата – не.


Обвинени съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан, заключи той. Прокуратурата се водела от политическа поръчка. Прокурорите нарушиха всичките ми права, категоричен е политикът.
Съдът отмени постановлението на прокуратурата за отнемането на книжката ми като незаконосъобразно, припомни той. За едно от приписаните му нарушения пък разказа, че по същото време той е бил на среща с президента, а колата карал от Суворово към Варна негов тогавашен заместник в ДПС. Този пример показвал, че срещу него не се водел процес, а произвол.

24rodopi.com

Бащата на 6-месечното бебе, което загина при катастрофата с Лютви Местан, също се сдоби с обвинениеВтори обвиняем има по случая със загиналото бебе при катастрофата с участието на Лютви Местан. Проку…Dec 17 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации