сряда, април 17, 2024

Липсата на полов живот при жената е опасна: Болестите, до които води интимното въздържание

Най-четени

Как липсата на интимен живот се отразява на жената? Дори и да не предполагате – много зле, категорични са специалистите.

В природата ни, скъпи дами, е вменено това да имаме редовни интимни контакти, така че е глупаво да се съпротивляваме и да доказваме нещо на другите. Разбира се, винаги можете да убедите своите познати, че сте независими от физиологичните нужди, но това всъщност не е така. Ако дълго време отказвате интимност, можете да се сблъскате с редица неприятности, като стрес, апатия и дори различни заболявания. Това важи особено за по-емоционалните представителки на нежния пол. Нека да поговорим за това как липсата на интимен живот се отразява на жената и наистина ли тя се нуждае от толкова много от него?

Как липсата на ceкс влияе на жената?

Жената развива фригидност

От липсата на ceкс жената развива фригидност. Колкото по-дълго жената не е правила ceкс , толкова по-голяма е вероятността тя да не е в състояние да достигне до оргазъм. В този случай няма разлика дали е девствена или не. Фригидността е доста опасно нещо, защото никога повече не можете да изпитате истинско физическо удовлетворение в живота си, така че не бива да правите дълги почивки от секса. Понякога жените, които живеят в брак, също стават фригидни, защото просто престават да искат интимност с течение на времето. Ако след месеци или дори години се появи желанието за интимност, вероятно ще бъде трудно да се достигне до чувство на оргазъм.

Жената придобива мъжки черти

- Advertisement -

От липсата на ceкс при жената се появяват черти на мъжкия характер. Колкото и да е тъжно, жените без интимен живот започват да се превръщат в мъже. Те започват да се държат като представители на силния пол, стават по-корави и по-смели. В природата е заложено жената да бъде мека и подчинена и ако няма никой, който да доминира над нея, тя започва да проявява прекомерна безчувственост. Разбира се, мъжете няма да харесат такава жена, така че тя се оказва в порочен кръг. Подобни промени ще бъдат от полза за кариеристките, които искат да заемат определена позиция и да се изкачат по кариерната стълба, но тези жени, които мечтаят за семейство, не се нуждаят от черти на мъжкия характер в себе си.

Провокират се различни заболявания

От липсата на ceкс е възможно жената да развие редица заболявания. Всъщност в този случай роля играе не присъствието или отсъствието на ceкс , а неговото качество. Това е съвсем просто и логично обяснено. По време на възбуда голямо количество кръв тече към гениталиите, но за да може тя бързо да си тръгне, е важно да се достигне до най-високият връх на удоволствието. Ако жената не получи оргазъм по време на интимност, тя започва да развива различни видове заболявания. Ако изобщо няма интимност, но нежният пол периодично се възбужда, ефектът е същият. И тук много зависи от мъжа, защото той може да се грижи за партньорката си или да се тревожи само за себе си. За да нямате различни заболявания на гениталните органи, намерете си партньор, който ще ви обича и ще се грижи за вашето удовлетворение.

Жената става агресивна

От липса на ceкс жената става агресивна. Поради недоволството и неудовлетвореността в интимен план жените започват да се дразнят и нервничат. Понякога това е умишлено, защото те осъзнават своята непълноценност, следователно агресията им постепенно нараства. Такива жени също така започват да развиват негативно отношение към силния пол, опитвайки се да докажат своята независимост. Те, разбира се, прекрасно разбират, че проблемът е в тях и е необходимо да  работят върху себе си, но за да не помислят другите това за нещо лошо, те започват да атакуват първосигнално. Това се случва и на подсъзнателно ниво, когато жената не разбира колко е важно да включва секса в ежедневието си, но продължава да води обичайния си начин на живот.

Появяват се депресии и страх

От липсата на интимност жената изпитва различни видове депресии и стрес. Липсата на ceкс може да доведе дори до психични разстройства на личността, тъй като физиологията е тясно свързана с мисленето. Жената започва да се чувства ненужна и необичана и поради това се развиват у нея ужасни комплекси. С течение на времето тя престава да се радва на живота, понякога не разбирайки каква е била основната причина. Правенето на ceкс е отлична профилактика на стреса и депресията, защото жената има нещо общо с емоциите си. Ако редовно се наслаждавате на интимния си живот, неминуемо ще забравите какво е недоволство от себе си и живота.

Влошаване на благосъстоянието по време на менструалния цикъл и менопаузата

От липсата на ceкс при жената се получава влошаване на благосъстоянието по време на менструалния цикъл и менопаузата. Всъщност оргазмът е отличен масаж на матката, така че редовният ceкс с постигането на най-голямо удоволствие е отлична профилактика на болезнените менструални дни и труднате менопауза. Ако жената иска да се чувства отлично всеки ден, тогава тя трябва да се грижи за здравето си. Любящ партньор може да стане нейн помощник, стига удоволствието на любимия човек за него да е на първо място. Редовният интимен контакт със сигурност ще ви помогне да понасяте по-лесно определени дни от менструалния цикъл и менопаузата.

Влошава се състоянието на кожата и косата

Липсата на интимност при жената влошава състоянието на кожата и косата. Това също е доказано, тъй като по време интимност отделяте полови хормони, които по един или друг начин влияят върху състоянието на тялото ви. Ако ограничите интимните отношения, тогава тялото няма да отделя хормони в необходимото количество. Но също така не бива да се втурвате в обятията на първия човек, когото срещнете. Учените доказаха факта, че жената, която прави редовен ceкс с редовен партньор, остава по-дълго млада. Разбира се, това е ефектът на редовния ceкс върху нейната репродуктивна и сърдечно-съдова система.

Струва си да насочите усилията си към подобряване на качеството на интимния ви живот, така че външният ви вид да бъде безупречен и настроението ви добро, независимо от проблемите, които ви пречат в ежедневието.

Възрастна жена лежи на бул. „Дондуков“ в знак на протест срещу правителството

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации